}

12 Μαρτίου, 2015

Ολόκληρο το σχέδιο νόμου για τις 100 δόσεις - Τι προβλέπει

Ολόκληρο το σχέδιο νόμου για τις 100 δόσεις - Τι προβλέπειΔόθηκε σε δημόσια διαβούλευση η ρύθμιση - Στόχος η τόνωση δημοσίων εσόδων για κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών
 Σήμερα το απόγευμα δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση  η νομοθετική ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο σε 100 δόσεις.
Διαγραφή έως και του 100% των προσαυξήσεων ληξιπρόθεσμων χρεών σε εφορία και ταμεία προβλέπει η νέα ρύθμιση χρεών που δόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης με τη μορφή νομοσχεδίου σε δημόσια διαβούλευση. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμο, που θα παραμείνει σε διαβούλευση έως τις 16 Μαρτίου 2015 ώστε στη συνέχεια να πάρει το δρόμο της Βουλής, για τα μεν φορολογικά ληξιπρόθεσμα χρέη στη ρύθμιση εντάσσονται όσα έχουν δημιουργηθεί εως και την 1η Μαρτίου 2015 για τα δε χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία όσα είναι ληξιπρόθεσμα έως 1η Φεβρουαρίου 2015.
Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών στην εφορία οι προσαυξήσεις διαγράφονται στο 100% ενώ όποιος επιλέξει τις 100 δόσεις τότε θα διαπιστώσει ότι διαγράφεται το 30% των προσαυξήσεων.
Ελάχιστη μηνιαία δόση καθορίζεται το ποσό των 20 ευρώ από 50 ευρώ σήμερα και αν υπάρχουν οφειλές σε διαφορετικές εφορίες τότε το ελάχιστο ποσό δόσης καθορίζεται στα 10 ευρώ.
Σε περίπτωση καταβολής ως προκαταβολής ποσού βασικής οφειλής τουλάχιστον δεκαπλάσιου της ελάχιστης δόσης έως και τις 27 Απριλίου 2015, χορηγείται στον οφειλέτη ισόποση απαλλαγή επί των συνολικών προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής του προγράμματος ρύθμισης που θα επιλέξει.
Μέσα στη ρύθμιση δεν υπάρχει πρόβλεψη για κούρεμα χρέους αφού αντέδρασαν στο μέτρο αυτό οι Ευρωπαίοι εταίροι – θεσμοί, ενώ χρέη έως 5.000 ευρώ δεν επιβαρύνονται με προσαυξήσεις – τόκους
Η αίτηση για την υπαγωγή σε πρόγραμμα ρύθμισης του άρθρου 1 υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη Φορολογική Διοίκηση μέχρι την 26η Μαΐου 2015. Μόνο σε περιπτώσεις που υφίσταται τεχνική αδυναμία διαδικτυακής υποστήριξης, η υποβολή αίτησης διενεργείται στην υπηρεσία της Φορολογικής Διοίκησης, ο προϊστάμενος της οποίας είναι αρμόδιος για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνης Γ. Δραγασάκης, δήλωσε: «Το νομοσχέδιο έχει μεγάλη σημασία για την επανεκκίνηση της οικονομίας, ενώ παράλληλα επιλύει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα να καλέσω κάθε ενδιαφερόμενο να συμβάλει με τις προτάσεις του στην οριστική διαμόρφωση του σχετικού νομοσχεδίου». »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ