}

07 Μαρτίου, 2015

Ο Παναγιώτης Νικολούδης αποκαλύπτει την συμμορία του Σημίτη: έβγαζαν μαύρο χρημα την ωρα που κούρευαν την περιουσία των Ελλήνων!

…και την ίδια στιγμή μαγείρευαν τα στοιχεία για να παρουσιάσουν «σουξέ στόρι»!

Αδήλωτο χρήμα στους λογαριασμούς Χαρδούβελη!
Εκσυγχρονιστικό Παρακράτος και σήψη κυβερνούσε την Ελλάδα και την κατέστρεψε
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Πώς «εξαφάνισε» οφειλές 1,2 δισ. € (του Δημοσίου προς ιδιώτες) με την ανοχή και των δανειστών
Μόνο 720.000.000 ευρώ (ή 0,4% του ΑΕΠ) ήταν το πραγματικό πρωτογενές πλεόνασμα του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2014, πολύ χαμηλότερο από το 1,872 δισ. ευρώ ( ή 1% του ΑΕΠ) που ανακοινώθηκε επισήμως.
Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εφαρμόζοντας τη γνωστή δημιουργική λογιστική (που φέρει και την έγκριση της τρόικας και ειδικά της Eurostat), έκανε το εξής κόλπο:
  • Δεν προσμέτρησε στον Προϋπολογισμό του 2014 δαπάνες ύψους 1,152 δισ. ευρώ για πληρωμές προς ιδιώτες, με το επιχείρημα ότι αφορούσαν υποχρεώσεις παρελθόντων ετών.
  • Μετέφερε τις δαπάνες αυτές σε παλαιότερους προϋπολογισμούς, ανάλογα με το έτος όπου γεννήθηκε η οφειλή.
Ετσι, η μεταφορά των συγκεκριμένων δαπανών είχε ως αποτέλεσμα την «εξαφάνισή» τους από το 2014 και τη «βελτίωση» του περσινού πρωτογενούς πλεονάσματος σε 1,872 δισ. ευρώ. Η δημιουργική αυτή λογιστική όμως δεν υφίσταται στην πραγματικότητα. Αν στη «μαγική εικόνα» του Προϋπολογισμού προστεθούν και οι πληρωμές 1,152 δισ. ευρώ που έγιναν πέρυσι, το πραγματικό πλεόνασμα πέφτει στα 720.000.000 ευρώ.

Η αποκάλυψη αυτή της «δημοκρατίας» επιβεβαιώνει τον εκτροχιασμό του Προϋπολογισμού. Ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2014 είχε τεθεί στο 1,5% του ΑΕΠ (ή στα 2,7 δισ. ευρώ). Τα προσωρινά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι πλεόνασμα διαμορφώθηκε στο 1% του ΑΕΠ (ή στα 1,872 δισ. ευρώ). Τα πραγματικά στοιχεία όμως «συρρικνώνουν» το πρωτογενές πλεόνασμα στο 0,4% του ΑΕΠ (ή στα 720.000.000 ευρώ).
Ισως δεν ήταν τυχαία η προειδοποίηση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχει κίνδυνος επιστροφής στα πρωτογενή ελλείμματα. Ο κ. Ρέγκλινγκ εκτός από τον Προϋπολογισμό του 2014 ανησυχεί και για τις «προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης που συνεπάγονται αύξηση των δαπανών».

Τα οριστικά στοιχεία για εκτέλεση του περσινού Προϋπολογισμού θα παρουσιαστούν όταν προσμετρηθούν και τα φορολογικά έσοδα του πρώτου διμήνου του 2015 (που αφορούν βεβαιωμένους φόρους του 2014). Οι ως τώρα ενδείξεις, πάντως, για τις εισπράξεις είναι
απογοητευτικές! Δείχνουν μεγάλη υστέρηση εσόδων 1,5 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η εικόνα του πρωτογενούς πλεονάσματος δύσκολα θα καλυτερέψει. Η υστέρηση των εσόδων το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου οφείλεται:
  • Στη μετάθεση της προθεσμίας πληρωμής του ΦΠΑ από τον περασμένο Ιανουάριο στον Φεβρουάριο και τη ραγδαία πτώση εσόδων από τους ειδικούς φόρους στην κατανάλωση.
  • Στα μειωμένα έσοδα από την παρακράτηση της ειδικής εισφοράς από μισθούς και συντάξεις, καθώς φέτος μειώθηκε κατά 30%.
  • Στη στάση αναμονής στην πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία ώσπου να οριστικοποιηθεί η νέα ρύθμιση.
  • Στα μειωμένα έσοδα από την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ, καθώς υπολογίζεται ότι εισπράχθηκαν 266.000.000 έναντι στόχου 380.000.000 ευρώ.
Στέλιος Κράλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ