}

11 Απριλίου, 2015

Γερμανικές αποζημιώσεις: Οι απειλές κατά της Ελλάδας και το "4ο Ράϊχ"

ImageΗ Γερμανία φαίνεται ότι βρίσκεται σε άβολη θέση σ΄ ότι έχει να κάνει με την αποζημιώσεις από την κατοχή τις οποίες η Ελλάδα,μετά από την κυβερνητική εκλογή της 25ης Ιανουαρίου έχει φέρει σε πρώτο πλάνο.
Απειλές, προειδποιήσεις ακόμη και σίγουρο Grexit λόγω αυτής της ελληνικής “εμμονής” διαβάσαμε από τους Financial Times. Το επιχείρημα γνωστό και σαθρό:

“Δεν είναι η ώρα” ! Ποτέ δεν ήταν από την ημέρα που οι ορδές των Γερμανών ναζί εγκατέλειπαν την Ελλάδα που είχαν καταστρέψει. Πάντα κάτι υπήρχε που έλεγε ότι “δεν είναι τώρα η ώρα”. Ποτέ κανείς δεν μας είπε πότε είναι η σωστή στιγμή.
Αυτό που αρνούνται να καταλάβουν οι Γερμανοί κι όσοι σπεύδουν να τους προσφέρουν “υπερασπιστική γραμμή” είναι πως όταν η Αθήνα λέει ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου ΔΕΝ έχει σχέση με το χρέος λέει αλήθεια. Πολύ απλά ακόμη κι αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ ,ακόμη κι αν βγει από την ευρωζώνη ,ακόμη κι αν συμβούν τα απίθανα των απιθάνων, οι απαιτήσεις μας για αποζημιώσεις και για αποπληρωμή του κατοχικού δανείου παραμένουν ζωντανές,ισχυρές και πάνω απ΄ όλα δίκαιες.
Αυτό το Βερολίνο καλό θα είναι να αρχίσει να το αντιλαμβάνεται. Και νομίζουμε ότι έχει αρχίσει να το καταλαβαίνει. Αν κρίνουμε δε από τις τελευταίες δηλώσεις του αντικαγκελάριου Γκάμπριελ έχει μπει σε μια διαδικασία “παζαριού”. Γιατί μπορεί από τη μία να χαρακτήρισε ανοησίες τις ελληνικές απόψεις από την άλλη όμως παράδεχτηκε ότι δεν μπορεί η Γερμανία να κλείνει τα μάτια στ΄ αυταπόδεικτα. Τα οποία έχει αρχίσει να τα ανακαλύπτει και η γερμανική κοινή γνώμη. Η εκπομπή στο ZDF με την μαρτυρία του Α.Σφουντούρη από το Δίστομο και τα πλάνα του σοκαρισμένου κοινού στο στούντιο είναι το πιο ενδεικτικό παράδειγμα.
Συνεπώς όσο κι αν απειλούν η προειδοποιούν οι Γερμανοί η πραγματικότητα σ΄ ότι έχει να κάνει με τις γερμανικές αποζημιώσεις είναι μία και δεν είναι σίγουρα υπέρ τους. Εκτός αν πράγματι θέλου να συμπεριφερθούν ως “τέταρτο Ράϊχ”. Κάτι που δεν νομίζουμε ότι το επιθυμούν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ