}

08 Μαΐου, 2015

ΕΧΙΝΟΣ: Ο Τουρκόφιλος Γραικύλος και ο Στρατηγός

Οι Τουρκόφιλοι: Στάζουν μέλι για τον Θεοδωράκη
Αποτέλεσμα εικόνας για Ποτάμι εικόνες
Βρήκαν τον ήρωά τους! Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποτελεί το νέο αγαπημένο «παιδί» των τουρκικών και τουρκόφιλων εφημερίδων της Θράκης, καθώς μετά τις προκλητικές, άκρως ανθελληνικές δηλώσεις του για την περιφορά του Επιταφίου στον Εχίνο, βλέπουν στο πρόσωπό του τον πολιτικό που μπορεί να εκφράζει ανοιχτά όσα οι ίδιοι τόσα χρόνια προσπαθούν να πετύχουν υπογείως...

Η τουρκόφιλη εφημερίδα «Τρακιανίν Σεσί», σε δημοσίευμά της την επομένη των δηλώσεων Θεοδωράκη, γράφει: «Ο πρόεδρος του κόμματος Ποτάμι Σταύρος Θεοδωράκης κατήγγειλε το περιστατικό με την περιφορά του Επιταφίου την παραμονή της Ανάστασης στο 100% μουσουλμανικό χωριό του Εχίνου, από στρατιωτικό άγημα του 4ου Σώματος Στρατού και υπέδειξε ως υπεύθυνο για αυτό τον υπουργό Αμύνης Πάνο Καμμένο. Ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι είναι το πρώτο άτομο και κόμμα που κατήγγειλαν το θέμα αυτό. Ας είναι καλότυχο και προσδοκούμε και τη συνέχειά του».

Η «Μιλιέτ»
Στο θέμα αναφέρθηκε και η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ», που επιβράβευσε τον πρόεδρο του «σκοτεινού Ποταμιού», αναπαράγοντας σε δημοσίευμά της τη δήλωση του Θεοδωράκη. «Στους δρόμους του χωριού Εχίνος, όπου δεν υπάρχει ούτε μία χριστιανική οικογένεια, έγινε περιφορά Επιταφίου. Αυτό το περιστατικό έγινε για να εκφοβίσουν τους μουσουλμάνους που ζούνε στο χωριό και αποτελεί πολύ επικίνδυνη κίνηση. Ο Καμμένος είναι ένα επικίνδυνο άτομο» έγραψε η «Μιλιέτ».
Ενας στρατηγός στρατηγός που μάχεται (υπέρ πίστεως) στα Πομακοχώρια
Αποτέλεσμα εικόνας για Στρατηγός Γεωργιάδης
Αποτελεί την ψυχή των εκκλησιασμών στα Πομακοχώρια. Είναι ο άνθρωπος που χάρη σε δικές του ενέργειες τα τελευταία χρόνια ζωντάνεψαν και πάλι τα ρημαγμένα εκκλησάκια στα χωριά της Ξάνθης.
Ο υποστράτηγος εν αποστρατεία και πρόεδρος της Ενωσης Αποστράτων Ξάνθης Γεώργιος Γεωργιάδης αποτελεί έναν πατριώτη που υπερασπίζεται τα ιδεώδη και τις παραδόσεις, ενεργώντας με αυταπάρνηση μέσα σε ένα περιβάλλον άκρως επικίνδυνο, όπου οι Τούρκοι πράκτορες «αλωνίζουν» την εθνική κυριαρχία μας.
«Γεννήθηκα το 1951 στην Αρχαία Ολυμπία. Η αγάπη για τη σύζυγό μου και την ακριτική Ελλάδα με κάνει να νιώθω πλέον περισσότερο Ξανθιώτης παρά νοτιοελλαδίτης» λέει στη «δημοκρατία».
Οταν το 2012 ανέλαβε την προεδρία της Ενωσης Αποστράτων Ξάνθης, ξεκίνησε τον αγώνα για να ζωντανέψουν και πάλι τα παρατημένα, ρημαγμένα εκκλησάκια στα Πομακοχώρια της Ξάνθης.

«Η πρώτη μου θητεία στην Ξάνθη ήταν το 1985. Τότε, κάθε Κυριακή, όλα τα εκκλησάκια λειτουργούσαν. Θυμάμαι, έστελνα έναν δόκιμο και τρεις οπλίτες κάθε άνοιξη και τα βάφαμε, τα περιποιούμασταν. Από το 1993 κι έπειτα αφέθηκαν στη μοίρα τους... Το 2012 κι ενώ βρισκόμασταν στη Θεσσαλονίκη με συναδέλφους, είπα: "Αν σε τρεις εβδομάδες κάναμε εκκλησιασμό στον Εχίνο, πόσοι θα ερχόσασταν"; Περισσότερα από 100 άτομα έδειξαν ότι το ήθελαν πολύ. Την επομένη, πήγα τον μητροπολίτη. Περίμενε να του πω ότι θέλουμε να εκκλησιαστούμε 5-10 άτομα... Οταν του είπα τον αριθμό, από την έξαψή του μου απάντησε ότι θα κάνει την τελετή ο ίδιος!» περιγράφει.
Από εκείνον τον πρώτο εκκλησιασμό στον Αγιο Γεώργιο του Εχίνου, στις 30 Μαρτίου 2012, ξεκίνησε το... κίνημα της ανάστασης των παρατημένων ναών στα Πομακοχώρια.

Εκτός από την επαναλειτουργία των ναών στα Πομακοχώρια, ο κ. Γεωργιάδης έχει ανακινήσει και την τοποθέτηση της τεράστιας γαλανόλευκης στο ύψωμα Αυγό, έξω από την Ξάνθη. Το εγχείρημα αφορά την τοποθέτηση σημαίας εμβαδού 70 τετρ. μέτρων σε έναν στύλο ύψους 18 μέτρων. «Θέλουμε στον ουρανό να κυματίζει περήφανα η ελληνική σημαία, να δημιουργεί σεβασμό και δέος» σημειώνει στη «δημοκρατία».
Την προηγούμενη Δευτέρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την ενόχλησή του για την περιφορά του Επιταφίου στον Εχίνο. «Δεν είμαι πολιτικός για να μπω σε αντιπαράθεση με τον κ. Θεοδωράκη. Εχω μόνο να πω ότι με την τοποθέτησή του τορπίλισε τον αγώνα μας, τον απαξίωσε» υπογραμμίζει στη «δημοκρατία».
Αρ. Μάτιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ