}

22 Μαΐου, 2015

Από τον Καποδίστρια στον Τσίπρα: Μην τους αφήσουμε παλι να δολοφονήσουν το Έθνος.

Η συνεχιζόμενη επι 3 μήνες διαπραγμάτευση μεταξύ της κυβέρνησης και των Ευρωπαίων «εταίρων» μας και η αβεβαιότητα του για το που οδηγείται η χώρα,
Έχει δημιουργήσει εντάσεις τόσο μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό όσο και στην Ελληνική κοινωνία. Είναι ηλίου φαεινότερη η μέγγενη στην οποία συμπιέζεται η κυβέρνηση με σκοπό την πλήρη οικονομική εξασθένιση της και τον εξαναγκασμό στην αποδοχή επαχθέστερων μέτρων και τον πιθαναγκασμό του κυρίου Τσίπρα.
Θα πρέπει επιτέλους να μπεί ένα τέλος στην καταστροφική πορεία της χώρας η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται σε εθνική τραγωδία.
Ο κύκλος της μεταπολίτευσης πρέπει επιτέλους να κλείσει οριστικά. Και εδώ θα πρέπει να ορίσουμε ότι η μεταπολίτευση δεν είναι η χρονική διάρκεια απο το 1974 έως σήμερα. Ουσιαστικά ο κύκλος της μεταπολίτευσης ξεκίνησε με την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια στις 9 Οκτωβρίου του 1831, απο τους αδελφούς Γιώργο και Κωνσταντίνο Μαυρομιχάλη οι οποίοι ενήργησαν για λογαριασμό των αγγλογάλλων προστάτιδων δυνάμεων φοβούμενοι την ρωσόφιλη πολιτική του προσέγγιση με την Ρωσία.
Αρκετά αργότερα, το 1840 ο ίδιος ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, ακούγοντας κάποιον να κατηγορεί τον Καποδίστρια, είπε τούτα τα λόγια: «Δεν μετράς καλά φιλόσοφε. Ανάθεμα στους Αγγλογάλλους που ήσαν η αιτία κι εγώ έχασα τους δικούς μου, και το Έθνος έναν άνθρωπο που δε θα τονε ματαβρεί, και το αίμα του με παιδεύει ως τώρα.’»
Η οικονομική κρίση η απόρριψη των αγγλικών και γαλλικών οικονομικών προτάσεων εκ μέρους του, οδήγησαν τις δύο τελευταίες «προστάτιδες δυνάμεις» να οργανώσουν τη δολοφονία του ρωσόφιλου Καποδίστρια, χρησιμοποιώντας τους Υδραίους και τους Μανιάτες. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα έγγραφα του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, παραμένουν μέχρι σήμερα απόρρητα, διάρκεια που είναι ασυνήθιστα μεγάλη.
Ως κυβερνήτης της Ελλάδας προώθησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις για την ανόρθωση της κρατικής μηχανής, καθώς και για τη θέσπιση του νομικού πλαισίου της πολιτείας, απαραίτητου για την εγκαθίδρυση της τάξης. Επίσης, αναδιοργάνωσε τις ένοπλες δυνάμεις υπό ενιαία διοίκηση.
Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, ο Καποδίστριας λόγω της ισχνής οικονομικής κατάστασης του κράτους επιχείρησε να συνάψει δάνειο με τράπεζες του εξωτερικού, προσπάθεια που δεν ευοδώθηκε λόγω των αντιδράσεων της Μεγάλης Βρετανίας. Παρόλα αυτά η Ρωσία και η Γαλλία ανέλαβαν να ενισχύσουν οικονομικά την Ελλάδα, ενώ ιδιαίτερη φροντίδα επέδειξε ο Τσάρος, αποστέλλοντας 3.750.000 γαλλικά φράγκα.
Η σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα αποτελεί απόρροια της μακρόχρονης αντιπαράθεσης μεταξύ δύσης και ανατολής.
Αυτός ο κύκλος πρέπει να κλείσει επιτέλους και να αποδεσμευτούμε απο την επικυριαρχία των «συμμάχων» μας οι οποίοι ουδέποτε βοήθησαν την πατρίδα μας, στην Μικρασιατική καταστροφή, στο Κυπριακό κ.λ.π. αλλά τουναντίον ολέθρους μας προσέφεραν.
Η Ελλάδα ουδέποτε απελευθερώθηκε και η ουσιαστική δημοκρατία ποτέ δεν λειτούργησε στον τόπο ο οποίος την γέννησε. Ηρθε η μεγάλη ώρα και απαιτείται θάρρος και παρρησία για την Εθνική Παλιγγενεσία. Ηρθε η ώρα να διαλέξουμε τι επιθυμούμε την απώλεια μέρους η όλης της γής μας η να δώσουμε την χαριστική βολή στην καταρρέουσα δύση.

Πέτρος Ι. Φιλίππου
Veni, vidi, vici.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ