}

07 Αυγούστου, 2015

Ερωτήματα για την επιλογή στελεχών του "ευρωπαϊκού επιτελείου" του Α/ΓΕΕΘΑ


Image


Ζητήματα που προκαλούν  εύλογα ερωτήματα  εντοπίζονται στην λίστα των στελεχών που επιλέχθηκαν για να συνοδεύσουν τον Α/ΓΕΕΘΑ στην νέα του θέση στην προεδρία της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ. 
Κάποια στελέχη παρουσιάζονται σε πίνακα της Διεύθυνσης Μέριμνας Προσωπικού αρχικά απορρίπτονται λόγω έλλειψης των απαιτούμενων προσόντων και αμέσως μετά σε πίνακα της ίδιας Διεύθυνσης ...επιλέγονται.
Για παράδειγμα στέλεχος που προορίζεται για κρίσιμη θέση του επιτελείου του Αρχηγού, είχε απορριφθεί από την Διεύθυνση Μέριμνας Προσωπικού, για δύο διαφορετικές αιτίες,αλλά παρόλα αυτά επελέγη.
Ποιες ήταν οι αιτίες απόρριψής του; Όπως επί λέξη γράφει το έγγραφο της Διεύθυνσης Μέριμνας Προσωπικού:






Κι όμως σε νέο πίνακα της ΔΙΜΠΣΡΟ ,με την ίδια ημερομηνία (4 Αυγούστου) , για "επαναπροκύρηξη των θέσεων", το συγκεκριμένο στέλεχος επιλέγεται για την συγκεκριμένη θέση!!! 




Ακριβώς το ίδιο έχει συμβεί και μ΄ ένα ακόμη στέλεχος -γυναίκα. Στον πρώτο πίνακα της ΔΙΜΣΠΡΟ δεν επιλέγεται:



Αμέσως μετά σε άλλο πίνακα ...επιλέγεται:



Λίγο πιο κάτω εμφανίζεται το ίδιο "φαινόμενο" και για τρίτο στέλεχος. Ιδού οι δύο αντικρουόμενες γνωμοδοτήσειες αν και σ΄ αυτή τη περίπτωση φαίνεται να υπάρχει αλλαγή θέσης.








Για να μην κουράζουμε. Από τα πέντε στελέχη που έχει εγκρίνει ο ΥΕΘΑΠάνος Καμμένος με την υπογραφή  μόνο τα δύο εμφανίζονται σ΄όλους τους πίνακες της ΔΙΜΣΠΡΟ να έχουν τα απαιτούμενα προσόντα. Τα υπόλοιπα τρία, στον ένα πίνακα δεν επιλέγονται και στον δεύτερο επιλέγονται για τις θέσεις!


Τα ερωτήματα είναι εύλογα :


•Τελικά ποιοι πίνακες της ΔΙΜΣΠΡΟ ισχύουν;
•Τι άλλαξε και πότε, ειδικά σε στελέχη που δεν είχαν το απαραίτητο επίπεδο γλωσσομάθειας.
*Γιατί όλοι  προέρχονται από το Στρατό Ξηράς; Ακολουθούν μήπως κι άλλες μεταθέσεις εξωτερικού;
•Γιατί υπάρχουν αυτές οι αντικρουόμενες γνωμοδοτήσεις της ΔΙΜΣΠΡΟ,μόνο για τους πέντε αξιωματικούς που υπέγραψε ο ΥΕΘΑ και δεν συμβαίνει το ίδιο και στους πίνακες των έξι υπαξιωματικών που υπέγραψε ο ΑΝΥΕΘΑ;

Τι γίνεται με τα οικονομικά της αποστολής

Σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή του ΥΠΕΘΑ σ΄ ότι αφορά στο οικονομικό κόστος της αποστολής που θα συνοδεύσει τον Α/ΓΕΕΘΑ, υπάρχουν “και έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι το δημόσιο ταμείο δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί”. Μακάρι να είναι έτσι .γιατί ως γνωστόν δεν περισσεύει ούτε …ευρώ στο ΥΠΕΘΑ.
 onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ