}

31 Αυγούστου, 2015

Τι «μαγειρεύει» το DEB στη Θράκη

Αναζητούν μουσουλμάνους υποψηφίους-μαριονέτες για πανελλαδικό φιλοτουρκικό κόμμα ελέγχου των πολιτικών εξελίξεων

Πυρετώδεις ζυμώσεις έχουν ξεκινήσει ήδη οι τουρκόφιλοι στη Θράκη για να προχωρήσουν στην ανάδειξη των υποψηφίων τους για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου έτους δεν έχουν επιτρέψει στο τουρκόψυχο Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB) να προχωρήσει στο σχέδιό του για κάθοδο στις εκλογές, με αποτέλεσμα να παραμένει ακόμη ένας από τους κυριότερους ρυθμιστές για την επιλογή των υποψηφίων.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, πριν από λίγες ημέρες η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ) επισκέφτηκε το DEB και στη συνέχεια την Ενωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB).
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», οι παρασκηνιακές ανταλλαγές... επισκέψεων τουρκόψυχων συλλόγων πραγματοποιούνται προκειμένου να κατασταλάξουν οι πράκτορες της ημισελήνου στα πρόσωπα που θα κατέλθουν στις εκλογές. Οι επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, όπου η δυναμική των ανθελλήνων υποψηφίων γιγαντώνεται, δεν επιτρέπουν λάθη σε αυτήν τη χρονική περίοδο.

«Η πολιτική αστάθεια και η δημιουργία νέων κομμάτων μικρής εμβέλειας, που, ωστόσο, μπορεί να αποδειχθούν ρυθμιστές της κατάστασης στο πολιτικό μέλλον της χώρας, αποτελούν ιδανικές συνθήκες για το σχέδιο των Τούρκων πρακτόρων ώστε να δημιουργήσουν ένα πανελλαδικό φιλοτουρκικό κόμμα, στηριγμένο στους μουσουλμάνους ψηφοφόρους» εξηγεί στη «δημοκρατία» έμπειρος πολιτικός αναλυτής.

Σύμφωνα με πηγές της «δημοκρατίας», βασικός στόχος στις επερχόμενες εκλογές είναι και οι τρεις βουλευτές που θα εκλεγούν στη Ροδόπη να είναι μουσουλμάνοι και, αν είναι δυνατόν, ελεγχόμενοι από το τουρκικό προξενείο. Το μόνο... κάστρο που έχει απομείνει όρθιο και δεν έχει πέσει, ώστε να επιτευχθεί το παραπάνω, είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Και, με τη λίστα, αυτό θεωρείται πολύ δύσκολο να συμβεί, καθώς ο κ. Στυλιανίδης έχει εκλεγεί πρώτος βουλευτής σε σταυρούς της Ν.Δ. στον νομό Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ