}

03 Σεπτεμβρίου, 2015

"Λάσπη στοπ στις μάχες που δίνουν οι στρατιωτικοί"


Image

Γράφει ο 

Αθανάσιος Μωράτης 

Αρχιλοχίας (ΥΓ)
Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Δεν είμαι από τα παλαιότερα μέλη της συλλογικής έκφρασης των στρατιωτικών. Η διαδρομή μου ως Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι μικρή και μπορώ να πω ότι είμαι ακόμη άπειρος. 



Ωστόσο μπορώ να πω με παρρησία ότι η απόφασή μου για την ενασχόλησή μου με τη συλλογικότητα βάρυνε όταν σε μια συνάντηση της Ένωσης, με το παλιό Προεδρείο, είχα μια δια ζώσης συζήτηση με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΣ, Αντισυνταγματάρχη Ανέστη Τσουκαράκη. Θυμάμαι ακόμη και τώρα τα λόγια και τις προτροπές του για όσους αποφασίσουν να ασχοληθούν με τα στρατιωτικά σωματεία, τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε με τους συναδέλφους μας, είτε κατώτερους, είτε ανώτερους. Να κάνουμε υπομονή και να ακούμε ό,τι έχουν να μας πουν. Να μην αποπαίρνουμε κανέναν και να τους βοηθάμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Να νοιώσουν ότι έχουν δίπλα τους έναν συμπαραστάτη, για τα απλά και τα δύσκολα. Να εμφυσήσουμε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων. Ποτέ να μην έρθουμε σε αντιπαράθεση με κανέναν, ούτε ιδιωτικά, ούτε δημόσια. Να προσπαθήσουμε να έχουμε αποτέλεσμα χωρίς δημοσιότητες και κορώνες. Δεν χρειάζονται αυτά. Οι συνάδελφοι μάς θέλουν για τα προβλήματα και όχι για την προβολή. Να αποφεύγουμε την αντιπαράθεση με τους Διοικητές μας. Πρέπει να είμαστε βοηθοί τους και όχι αντίδικοί τους.

Δεν χρειαζόμουν τίποτα άλλο. Άλλωστε η προϊστορία του συγκεκριμένου συναδέλφου είναι πλέον γνωστή σε όλο το Στράτευμα. Για το τι έκανε και τι διεκδίκησε. Σήμερα όλοι μας λαμβάνουμε τουλάχιστον 50 ευρώ επιπλέον στους μισθούς μας από το δικό του πείσμα και την πίεση που άσκησε σε όλους μας να προσφύγουμε στο ΣτΕ, όταν όλοι μας, μα όλοι μας είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί. Τουλάχιστον για αυτό χρειάζεται όχι μόνο από εμένα, αλλά και από όλους τους στρατιωτικούς ένα μεγάλο μπράβο. Ποτέ όμως δεν το ζήτησε. 

Αντί αυτού, τι εισπράττει; Το τελευταίο διάστημα δέχεται μια αήθη και κακόβουλη επίθεση, ακόμη και από συναδέλφους που ειλικρινά δεν το περίμενα. Όμως, ακόμη και για αυτή την επίθεση, δημόσια και χωρίς αιδώ, το ίδιο πρόσωπο ευθύνεται. Δημιούργησε την ελευθερία όλων μας να μπορούμε να μιλάμε και να εκφραζόμαστε μέσα από τις Ενώσεις μας. Συλλογικά όμως και δημιουργικά, όχι κακόβουλα με υποκρύπτουσες ιδιοτέλειες. Ειλικρινά λυπάμαι.

Απευθυνόμενος σε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους, σας προτρέπω να εγγραφείτε και να ενδυναμώσετε τις Ενώσεις σας. Να δείξουμε όλοι μαζί εμπιστοσύνη στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, γιατί δυστυχώς οι ημέρες που έρχονται θα πρέπει να μας βρουν όλους μαζί ενωμένους και δυναμικούς, στο δρόμο της διεκδίκησης. Τίποτα αγαπητοί μου συνάδελφοι δεν κρίθηκε ακόμη. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε από κανέναν να λύσει τα προβλήματά μας εάν εμείς οι ίδιοι δεν παλέψουμε μόνοι μας. 

Παρακαλώ δημόσια τους συναδέλφους που επιτίθενται και σπιλώνουν το όνομα και την προσωπικότητα του Προέδρου της ΠΟΕΣ να σκεφτούν πάρα πολύ καλά τι κάνουν και ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετούν. Δεν μας χρειάζονται όλα αυτά, γιατί πολύ απλά ο καθένας μας γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει.

Η φωτογραφία είναι του ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ