}

21 Σεπτεμβρίου, 2015

ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Πως και γιατί τα κατάφερε στο "παιχνίδι" της πολιτικής επιβίωσης

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
ImageΤο φαινόμενο Καμμένου, θα βαλθούν να ερμηνεύσουν πολλοί από σήμερα. Οι περισσότεροι είναι όσοι έπαιζαν στοίχημα ακόμη και …το κεφάλι τους ότι αυτή τη φορά ο Καμμένος δεν θα θα τα κατάφερνε να μπει στη Βουλή.

Αποδείχτηκα ξανά “πολύ σκληρός για να πεθάνει” ,διαψεύδοντας και την “παράδοση” που ήθελε τα κόμματα που παρείχαν στήριξη σε κυβερνήσεις να εξαφανίζονται. Ο Καρατζαφέρης με το ΛΑΟΣ και ο Κουβέλης με τη ΔΗΜΑΡ είναι τα παραδείγματα που ο Καμμένος δεν ακολούθησε.


Διέψευσε για μια ακόμη φορά τους δημοσκόπους. Οι οποίοι βέβαια δεν περίμεναν μόνο τον Καμμένο για να διαψευστούν. Υπέστησαν και σ΄ αυτές τις εκλογές πανωλεθρία και πλέον υπάρχει σοβαρότατο θέμα με τις συνεχείς και διαδοχικές αποτυχίες τους.

Πως τα κατάφερε ο Καμμένος;

Γράφαμε εδώ στο Onalert.gr στις 28 Αυγούστου, ημέρα που παρέδωσε το ΥΠΕΘΑ στον Γιάγκο:

“Θα μπορούσαμε να κάνουμε κριτική για πάρα πολλά ακόμη που έκανε ή δεν έκανε ο Καμμένος στο ΥΠΕΘΑ.Θα του αναγνωρίσουμε όμως ένα ,για να “τσιγκλίσουμε” κι όσους δεν “χόρταιναν” με όσα γράφαμε για τον Καμμένο και μας έκαναν κριτική ,γιατί λέει δεν είμασταν πιο “καυστικοί” μαζί του: ο Καμμένος δεν ήταν “χαρτογιακάς” υπουργός. Μπορεί να διαφωνήσαμε πάρα πολλές φορές μαζί του, να είχαμε “εκρηκτικές” στιγμές και συγκρούσεις , αλλά “χαρτογιακάς” ΥΕΘΑ δεν ήταν”.

Ο Καμμένος μπορεί να έκανε πολλά λάθη στη διάρκεια της επτάμηνης διακυβέρνησης της πρώτης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Λάθη που είχαν να κανουν κυρίως με την “επικοινωνιακή” του τακτική. Ακόμη κι αν η ουσία όσων έλεγε ήταν σωστή , κάποιες φορές ο τρόπος, η ένταση και η στιγμή που επέλεγε να μιλήσει έδιναν την ευκαιρία σε εχθρούς και αντιπάλους να του επιτεθούν. Οι δηλώσεις για τους μετανάστες που θα πλημμυρίσουν την Ευρώπη σε περίπτωση “ελληνικής κατάρρευσης” είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα. Αυτά που τώρα γίνονται δεν απέχουν απ΄ όσα ο Καμμένος είχε πει.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ , είπε κατά καιρούς πολύ σκληρά πράγματα εναντίον ενός συστήματος που και το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε ότι ο κόσμος απεχθάνεται και θέλει να το δει να καταρρέει οριστικά. Μπορεί να μην άρεσε ο τρόπος που τα έλεγε. Αλλά από ένα σημείο και μετά ήταν ο μοναδικός που επέμενε να τα λέει! Κάτι κέρδισε.

Ήταν ο μόνος που δεν σταμάτησε μιλά για θέματα διαφθοράς ,όταν όλη η υπόλοιπη κυβέρνηση “φρέναρε”.

Ο Καμμένος δεν κλείστηκε στο υπουργικό γραφείο. Ίσως μάλιστα να ήταν υπερβολικά εκτός απ΄ αυτό! “Όργωσε” τη περιφέρεια και κυρίως τα νησιά . Κι όταν κυκλοφορείς βλέπεις και μιλάς με κόσμο πάντα κάτι κερδίζεις και κάτι εισπράττεις.


Ο Καμμένος για όσους δεν το πρόσεξαν , ήταν ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που και σ΄ αυτή τη προεκλογική περίοδο μίλησε για τις Ένοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους. Ήταν σε θέση απολογούμενου για τις δεσμεύσεις του απέναντί τους περί επανόρθωσης των αποδοχών τους με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας . Οι πολιτικοί του αντίπαλοι χαιρέκακα προεξόφλησαν ότι και μόνο αυτό θα τον οδηγούσε στον πολιτικό αφανισμό! Μόνο που οι ίδιοι…ξέχασαν ακόμη και να προφέρουν τις λέξεις Ένοπλες Δυνάμεις, στρατιωτικοί , Εθνική Άμυνα. Ο Καμμένος επέμεινε να μιλά για όλα αυτά υπερασπιζόμενος τον εαυτό του και τους ΑΝΕΛ για όσα δεν έκαναν. Αλλά έπεισε ότι είναι και ο μοναδικός που παραγματικά ασχολήθηκε και είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να το κάνει.

Ο …κατηγορούμενος κρίθηκε …αθώος και παραμένει στη Βουλή και στη κυβέρνηση!

Μένει να δούμε αν θα επιλέξει να παραμείνει στο ΥΠΕΘΑ ή αν θα μετακομίσει σε “υπερυπουργείο” που θα ‘χει αντικείμενο την καταπολέμηση της διαφθοράς .

Όπως και να ‘χει από χθες βράδυ δικαίως έχει κερδίσει τον τίτλο του πολιτικού …survivor!

ΥΓ. Ναι τα προεκλογικά σπορ έπαιξαν τον ρόλο τους,αλλά από μόνα τους δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα.

On Alert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ