}

19 Σεπτεμβρίου, 2015

Τα κινεζικά J-11D "φόβος και τρόμος" για τους Αμερικανούς στον Ειρηνικό [βίντεο]


Τα κινεζικά J-11 μαχητικά αεροσκάφη είχαν σχεδιαστεί ως ένα αντίγραφο των σοβιετικών Su-27 / Su-33 Flanker, ωστόσο, το νέο J-11D θεωρείται το πιο προηγμένο κινεζικό αεροσκάφος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το J-11D είναι εξοπλισμένο με ένα ενεργό AESA, σύστημα εναέριου ανεφοδιασμού και μεταφέρει τους πέμπτης γενιάς PL-10 πυραύλους αέρος-αέρος. Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι έκανε την πρώτη του πτήση τον Απρίλιο του 2015.

«Το J-11 έχει γίνει ο στυλοβάτης της Πολεμικής Αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAAF). Ενώ τα κινεζικά αεροσκάφη δεν είναι ικανά να ανταγωνιστούν τα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά στο ένας εναντίον ενός, η Κίνα κατασκευάζει πολλά από αυτά», επεσήμανε ο Dave Majumdar στο National Interest.
Ο ειδικός συμπέρανε ότι το J-11D φέρεται ότι χρησιμοποιεί ειδικά απορροφητικά υλικά(RAM), προκειμένου να «μειώσει την υπογραφή του στα ραντάρ» και είναι εξοπλισμένο με ένα υπέρυθρο σύστημα αναζήτησης (IRST) και ανανεωμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου. Επιπλέον, το J-11D διαθέτει τον κινεζικό κινητήρα WS-10.
Ο Majumdar επιμένει ότι τα αμερικανικά F-22 Raptors και F-35 Joint Strike Fighters είναι ανώτερα από τα κινεζικά. Ωστόσο, τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ χρειάζονται βάσεις για να επιχειρούν, ή ιπτάμενα-τάνκερ για να ανεφοδιαστούν με καύσιμα και εκεί είναι που «πονάνε».
«Αν γινόταν ένας πόλεμος στον δυτικό Ειρηνικό, οι μαζικές αερομαχίες που πολλοί μπορεί να οραματίζονται, δεν είναι πιθανό να γίνουν, επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας έχουν λίγες βάσεις στην περιοχή για να φιλοξενήσουν μαχητικά αεροσκάφη, όπως τα F-35», τόνισε ο Majumdar, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση άμεσης σύγκρουσης, η Κίνα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταστρέψει αυτές τις αεροπορικές βάσεις.
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ