}

11 Νοεμβρίου, 2015

Πορεία απόστρατων αξιωματικών για τη μη αποκατάσταση των αποδοχών!

Συγκέντρωση στις 20/11 στο κέντρο της Αθήνα


Τη δυσαρέσκειά τους για τη μη αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενοπλων Δυνάμεων στη βάση της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας για επαναφορά στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 θα εκφράσουν οι απόστρατοι αξιωματικοί με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου. Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο αν θα συμμετάσχουν και εν ενεργεία στελέχη, όπως είχαν πράξει κατά το παρελθόν.
Οι απόστρατοι αξιωματικοί, διά των Ενώσεών τους, δηλώνουν ότι από τις απανωτές μειώσεις των μισθών των εν ενεργεία στελεχών (έχουν επίδραση στις αποδοχές τους) και των συντάξεών τους αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες τους, ενώ εξαντλείται και η υπομονή που έχουν δείξει απέναντι στην κυβέρνηση, που είχε δεσμευτεί προεκλογικά για εφαρμογή της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τελευταία φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο μείζον αυτό θέμα για τους στρατιωτικούς από τον Εβρο, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της άσκησης «Παρμενίων», αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να δοθούν στους ενστόλους τα χρήματα, αλλά όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές ανάγκες.
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος έχει υποστηρίξει επανειλημμένα ότι έχει βρει τα απαιτούμενα κονδύλια για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενοπλων Δυνάμεων και έχει προωθήσει και σχετική νομοθετική ρύθμιση, η οποία όμως δεν προχώρησε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Οικονομικών. Η αναγνώριση δε από τον κ. Καμμένο της πολύτιμης προσφοράς των στρατιωτικών ήταν αυτή που είχε φρενάρει τις κινητοποιήσεις των στρατιωτικών. Τώρα, όμως, φαίνεται ότι το ποτήρι ξεχείλισε.
Ανδρ. Κούτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ