}

31 Δεκεμβρίου, 2015

"Στην υπηρεσία της Πατρίδος"! Ένα άρθρο για τις εκλογές της ΝΔ που όμως έχει και ...εξοπλισμούς! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!


Image


Tου Κωνσταντίνου 
Φράγκου

Οι μέτριοι είναι η ισχυρότερη κοινωνική και πολιτική τάξη στην Ελλάδα. Ένα αποκρουστικό κρεβάτι του Προκρούστη. 
Γιάννης Τσαρούχης

Δεν ξέρει τίποτα και νομίζει ότι τα ξέρει όλα.
Θα γίνει, σίγουρα, ένας επιτυχημένος πολιτικός.


George B. Shaw

Δεν είχα την παραμικρή διάθεση, ούτε αρμοδιότητα, να σχολιάσω τα των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ. Για δύο, κυρίως, λόγους: Δεν έχω σχέση με αυτό το κόμμα, ούτε, με έτερον άλλο, αλλά, το κυριότερο, αποδοκιμάζω ως γελοία και ατελέσφορο αυτή τη μεθόδευση. Σοβαρά κόμματα, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, συγκαλούν Συνέδρια απ’ όπου αναδεικνύουν τον Ηγέτη τους, Κάλπες στα καφενεία και τα σοκάκια με καταβολή αντιτίμου, δηλαδή «με τρία ΕΥΡΩ ό,τι πάρεις μάστορα» ευτελίζουν τη Δημοκρατία αλλά και το επίπεδο πολιτισμού και ωριμότητα των πολιτικών. Είναι καραγκιοζιλίκι.

Δυστυχώς, η ΝΔ μιμήθηκε την αθλιότητα του Γιωργάκη του επιλεγομένου Κωσταρίκα ή Καστελοριζιώτη που του υπαγόρευσαν απολιθώματα του Κόμματος το 2006 για να κερδίσει τον αντίπαλό του κ. Ε. Βενιζέλο.

Το κρεσέντο της ιλαρότητας σ’ αυτή τη φιέστα σημειώθηκε κατά την επεξεργασία των αποτελεσμάτων. Η Εφορευτική Επιτροπή δεν μπόρεσε σε τρία ολόκληρα μερόνυχτα να μοιράσει δυο γαϊδουριών άχυρα! Πλήρης ανικανότης και ανεπάρκεια.
Σε μερικούς ήταν αναμενόμενη αφού ως Πρόεδρος είχε ορισθεί ο κ. Ι. Τραγάκης, βουλευτής Πειραιώς. Απ’ αυτή την πολιτική προσωπικότητα πήρα το ερέθισμα να γράψω αυτό το σημείωμα. Ο εθνοπατήρ ούτος έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές σελίδες του βιβλίου μου «Η λεηλασία της Άμυνας – Αμύνεσθαι περί Πάτρης» (Εκδόσεις Γκοβόστη 2008) και σε πάμπολλα κείμενά μου σε εφημερίδες και περιοδικά σε θέματα που αφορούν τους εξοπλισμούς. Είναι εμβληματικό πρόσωπο.

Ο Εξοχότατος, Τραγικός, κ. Ιωάννης Τραγάκης.


Αν η πείρα έχει κάτι να με διδάξει, αυτό είναι ότι στη Δημοκρατία η έννοια Καλός Πολιτικός είναι εξίσου αδιανόητη με αυτή του Τίμιου Κλέφτη.
H. L. MENCKEN

Βλάκες βουλευτές δεν θα έλεγα ότι υπάρχουν. Κάτω από το μέσο όρο ευφυΐας σαφώς υπάρχουν. Οι περισσότεροι Υπουργοί έχουν δείκτη ευφυΐας κάτω του μέσου όρου. Η Ελλάδα διευθύνεται από ανθρώπους χωρίς ικανότητα.
Χρ. Οικονόμου – Ψυχίατρος
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ ‘94

(Σ.Σ. ΑΝ λάβουμε υπόψη την πανθομολογούμενη κάθετη πτώση του επιπέδου των βουλευτών κατά την τελευταία δεκαετία, φαντάζεσθε τι γίνεται σήμερα!)

Καταρχήν πρόκειται περί εξέχοντος πατριώτη. Αν σκαλίσετε τη μνήμη σας, θα θυμηθείτε ότι μετά τις Παρελάσεις της 25η Μαρτίου στην Αθήνα, είθισται, ο Π.τ.Δ., ο Πρωθυπουργός, ΥΕΘΑ κ.λπ. να κάνουν ανούσιες «ηρωικές» δηλώσεις. Την ΝΔ εκπροσωπεί, κατά παράδοση, βουλευτής κοντός με μουστακάκι τύπου Ηρακλή Πουαρό, με άψογη χωρίστρα. Είναι ο κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο οποίος αφού εκφωνήσει ένα πατριωτικό λόγο κλείνει την παρουσία του με παρότρυνση προς τους Έλληνες να προσπαθούν. Τελευταία μάλιστα δήλωσε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία την ανεργία γιατί γρήγορα θα έλθουν καλλίτερες ημέρες. Όταν τα έλεγε αυτά είχε στραμμένο το βλέμμα στο κτίριο της Βουλής. Εκεί, όπως λέγεται, έχει διορίσει το μισό σόι του. Όταν αναιδής δημοσιογράφος του το θύμισε τον αποστόμωσε «Υπάρχει Νόμος να το απαγορεύει;».

Ο υπερχειλίζων όμως πατριωτισμός του εκδηλώθηκε όταν διορίσθηκε από τον τότε Πρωθυπουργό κ. Κων. Καραμανλή τον επιλεγόμενο Ακάματο ή Σκανδαλοθάπτη, ως Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το τεράστιο σκάνδαλο προμήθειας αχρήστων ραντάρ, ΤPQ-37 από τους ΣημιτοΑκοΣμπώκους.
Ας δούμε, όμως, στα γρήγορα, τους σταθμούς της κοινοβουλευτικής πορείας του κ.ΙΤ:

1974: Εξελέγη βουλευτής Πειραιά. Θα υποθέσει κανείς ότι ένας πολιτικός που εκλέγεται επί 40 συναπτά έτη, είναι οπωσδήποτε ιδιοφυία ή μέτρ των πελατειακών σχέσεων. Πρόκειται για το πρώτο.
1990 – 92: Πρόεδρος Εξεταστικής Επιτροπή για σκάνδαλο ΑΓΕΤ. Άνθρακας ο θησαυρός.
2004 – 2007: Πρόεδρος Αναθεώρησης του Συντάγματος. Η Επιτροπή Τραγάκη χειρίσθηκε το θέμα με τόση επιτυχία ώστε ουδέν άρθρο αναθεωρήθηκε, ούτε ακόμα το κατάπτυστο 86 που συγκαλύπτει τις αρπαχτές των Υπουργών. Έπρεπε «πάση θυσία» να διαφυλαχθεί το προνόμιο της κλεπτομανούς συντεχνίας των πολιτικών. Η αναθεώρηση μετατέθηκε για το…. 2021!
2005 – 2006: Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το τερατώδες σκάνδαλο της προμήθειας των ραντάρ TPQ – 37
2010: Μετά την υπέροχη προηγηθείσα πορεία και εμπειρία Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Πειθαρχικού της ΝΔ.

Τα ραντάρ TPQ-37


Είναι γνωστή η ιστορία. Ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, ως ΥΕΘΑ, με τις ευλογίες του κ. Κ. Σημίτη, ανέτρεψε την απορριπτική εισήγηση της Ιεραρχίας (τα ραντάρ ήταν ακατάλληλα, υπερκοστολογημένα κ.λπ.) και αποφάσισε την προμήθειά τους. Γιατί; Αυτός το γνώριζε…

Ο ρόλος της Εξεταστικής Επιτροπής ήταν σημαντικός και καθοριστικός. Αν έκανε τη δουλειά της και απέδιδε Δικαιοσύνη, τότε άρχιζε ο χορός της κάθαρσης των λωποδυσιών και λεηλασιών 96-04. ΑΝ η υπόθεση «κουκουλωνόταν» θα δινόταν το μήνυμα σε δικαστικούς, ερευνητές κ.α. «Μην ασχολείσθε, το θέμα έληξε. Αποφασίστηκε το θάψιμο ίνα μη θιγεί η συντεχνία, οι συνάδελφοι, Τους καλύπτουμε σήμερα εμείς, αύριο θα το κάνουν αυτοί».
Δεν θα μακρηγορήσω, είναι γνωστά τα συμβάντα:
Πρόεδρος, αναμφισβήτητου κύρους, ο τραγικός κ. Ι. Τραγάκης.
Μέλη επιτροπής από ΝΔ ότι το ανεπαρκές και μη έμπειρο, Νέοι Βουλευτές, που εκτελούσαν εντολές. Μέλη από ΠΑΣΟΚ: Βαρύ πυροβολικό: Βενιζέλος, Καρχιμάκης, Κουλούρης, Λοβέρδος, ενημερωμένοι πλήρως από κ. Ι. Σμπώκο.Μπαρσελώνα εναντίον Πλατανιά…
Μικρά κόμματα: Πλήρης αφασία.

Ο κ. Πρόεδρος φροντίζει να υπάρχει ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Δεν προστατεύει τους μάρτυρες. Αφήνει και επιτρέπει στους κ. Ε. Βενιζέλο, Α. Λοβέρδο και Καρχιμάκη να επιτίθενται με δηλητηριώδεις φράσεις κατά των μαρτύρων επιχειρώντας να τους φιμώσουν..

Συγκεκριμένα ο κ. ΕΒ επιτίθεται με ακραίες φράσεις στον κ. Γ. Ζορμπά, τότε ΓΔΕ, που έστειλε τον φάκελο στον Εισαγγελέα. Το ίδιο κάνει κατά του έντιμου Στρατηγού Α/ΓΕΣ κ. Κ. Παναγιωτάκη. Ο κ. Ι. Τραγάκης χαμογελά.

Επιτρέπει σε βασικούς μάρτυρες να αλλάξουν καταθέσεις (άλλα έλεγαν στην ανακριτική και άλλα στην Εξεταστική) ενώ έπρεπε να τους στείλει αμέσως στον Εισαγγελέα για ψευδορκία! Ο κορυφαίος δημοσιογράφος κ. Γ. Τζανετάκος σχολιάζει (Ε 17/11/04) «Τι συμβαίνει; Δίνουν την εντύπωση ότι κάποιο σύστημα τους κρατάει (τους μάρυρες) Αρνούμαι να προχωρήσω σε τέτοιες συμμορίστικες ερμηνείες. Που βρισκόμαστε; Στην Μπουργκίνα Φάσο;»
Αποφεύγει να καλέσει βασικούς μάρτυρες όπως ο υπογράφων το κείμενο, αυτός που ήταν ο πρώτος που κατήγγειλε το σκάνδαλο από τις στήλες του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ. Η απόφαση ελήφθη: Αθώα τα καλά παιδιά. Για την Ελλάδα ρε… γαμώτο. Δεν κουνήθηκε φύλλο. Το σύνθημα είχε δοθεί, ΟΛΑ ΣΤΟ ΤΑΦΟ… Ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος δηλώνει «ευχαριστώ τους συναδέλφους που απέδωσαν Δικαιοσύνη». Ο κ.Ι. Τραγάκης χαμογελά ευτυχής (επετέλεσε το καθήκον του. Προστασία του πολιτεύματος και του πολιτικού κόσμου). Ζήτω το Έθνος…

Κλείνω με ένα σπιρτόζο σχόλιο του κ. Στ. Κασιμάτη (Καθημερινή 27 Δεκ. 2015):
"Χρούντι Β. Μπακσί
Κάθε πολιτισμένος άνθρωπος γνωρίζει απέξω την ταινία «Το πάρτι» (1968) του Μπλέικ Έντουαρντς. Θυμάστε, επομένως, την αρχική σκηνή της ταινίας. Ο άσημος Ινδός ηθοποιός Χρούντι Β. Μπασκί (στον ρόλο ο Πίτερ Σέλερς) έχει έναν ρόλο κομπάρσου σε μια υπερπαραγωγή: να σαλπίσει το παράγγελμα και αμέσως να πέσει σκοτωμένος από το βόλι του εχθρού. Αυτός ο φουκαράς, όμως, για να παρατείνει την εμφάνισή του, όλο κλονίζεται και γέρνει και κλυδωνίζεται, αλλά δεν πέφτει, ενώ όσο διαρκεί αυτό συνεχίζει να σαλπίζει κάτι σαν κλαυθμό σπαρακτικό και, φυσικά, καταστρέφει τη σκηνή. Μου τον θύμισε ο Τραγάκης της ΚΕΦΕ, που έβγαινε κάθε τόσο χωρίς αποτελέσματα, μόνο και μόνο για να συνεχίσει το κύκνειο άσμα του…."

Σημείωση: 
Ο ρόλος της Επιτροπής Τραγάκη στους Εξοπλισμούς υπήρξε καταλυτικός για την περαιτέρω πορεία της Χώρας, το Ελληνικό Δημόσιο και την Άμυνα. Αν ο Πρόεδρος και οι Επιτροπάριοι εκτελούσαν στοιχειωδώς το καθήκον τους, διέθεταν ελάχιστη ευαισθησία στα της προστασίας της εθνικής οικονομίας, ανησυχούσαν για την άμυνα της χώρας και οδηγούσαν τους ενόχους στο Δικαστήριο (το άρθρο 86 δεν κάλυπτε τότε το έγκλημα, δεν είχε επέλθει παραγραφή) τότε οι δικαστές θα αναθαρρούσαν και θα έστελναν στη Βουλή και τα "επιτεύγματα του κ. Γιάννου Παπαντωνίου ( ελικόπτερα, Άρματα, φρεγάτες κ.α.) οπότε η διαφθορά θα υφίστατο μέγα πλήγμα. Ο κ. ΙΤ και ΣΙΑ με την αθώωση Άκη διακήρυξαν ότι στην Ελλάδα υπάρχει ατιμωρησία και έδωσαν το σύνθημα "Μπείτε σκυλιά κι αλέστε…" Κι εμείς;
Σκάσε και λησμόνει Πειναλέων, γιατί όποιος λησμονεί, δεν ενθυμείται πλέον,
όπως έλεγε ο αθάνατος Μποστ. Καλή Χρονιά!  

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ