}

18 Δεκεμβρίου, 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Αεροπορία των ΗΠΑ έπληξε θέσεις του ιρακινού Στρατού σε επιχείρηση Ιρακινών κατά του ISIS - 30 νεκροί και 20 τραυματίες (φωτο, vid)

ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΙΡΑΚ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ "ΠΡΟΣΦΟΡΑ" ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΒΟΗΘΕΙΑ... του Βασίλη Καπούλα


Μαχητικό των ΗΠΑ βομβάρδισε θέσεις του ιρακινού Στρατού σκοτώνοντας 30 στρατιώτες και τραυματίζοντας 20 νότια της πόλης Φαλούτζα τη στιγμή που οι ισλαμιστές του ISIS είχαν βαριές απώλειες με 62 νεκρούς σε 48 ώρες και ενώ το Ιράκ είχε μόλις αρνηθεί στον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ την ανάπτυξη χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών στο έδαφος του και την παροχή επιθετικών ελικοπτέρων Απάτσι!
Toυλάχιστον 30 Ιρακινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ενώ 20 ακόμη τραυματίστηκαν όταν Αμερικανικό μαχητικό έπληξε τις θέσεις τους είπε ο ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ιρακινού Κοινοβουλίου Hakim al-Zamili.
"Τριάντα στρατιώτες της 55ης Ταξιαρχίας του Ιρακινού Στρατού σκοτώθηκαν και 20 ακόμη τραυματίστηκαν  όταν  αμερικανικό μαχητικό έπληξε τις θέσεις τους στην πόλη al-Naimiya στο προάστιο της al-Fallujah" είπε ο al-Zamili's.
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ θα διεξάγει έρευνα για την αμερικανική επιδρομή εναντίον της 55ης Ταξιαρχίας η οποία είχε μεγάλες επιτυχίες εναντίον του ISIS.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, είχε ταξιδέψει πριν λίγες ημέρες στο Ιράκ με "προσφορά" ανάπτυξης περισσότερων αμερικανικών στρατευμάτων και νέα επιθετικά ελικόπτερα για να βοηθηθεί το Ιράκ στην καταπολέμηση του ISIS.

Το Ιράκ αρνήθηκε την αμερικανική "προσφορά".
Ειδικότερα, ο Α.Κάρτερ είπε ότι οι ΗΠΑ είναι πρόθυμοι να παρέχουν στο Ιράκ εναέρια υποστήριξη με επιθετικά ελικόπτερα Apache και να επεκτείνουν την συμβουλευτική παροχή στον ιρακινό Στρατό συμπεριλαμβανομένων και συμβούλους σε επίπεδο Ταξιαρχίας ενώ η τωρινή συμφωνία επέτρεπε μόνο την παροχή συμβουλών σε επίπεδο μεραρχίας και διοίκησης.
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Haider al-Abadi μετά απο 40 λεπτά συνάντηση με τον ΥΠ.ΑΜ των ΗΠΑ αρνήθηκε.
"Ο πρωθυπουργός δεν προέβη σε συγκεκριμένες απαιτήσεις" είπε ο Α.Κάρτερ μετά την συνάντηση τους
Η προσφορά των ΗΠΑ προέβλεπε την ανάπτυξη χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ.
Δείτε στο δεύτερο βίντεο πως οι ισλαμιστές του ISIS ξεχωρίζουν τις γυναίκες από τους άντρες στη Μοσούλη.
Νεκροί ισλαμιστές στη Φαλούτζα από τον ιρακινό Στρατό.
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ