}

17 Φεβρουαρίου, 2016

Οι Κούρδοι απέκοψαν τους τζιχαντιστές μέσα στο Χαλέπι – Η πολιορκία άρχισε!


Οι Κούρδοι απέκοψαν τους τζιχαντιστές μέσα στο Χαλέπι – Η πολιορκία άρχισε!

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης έγινε γνωστό μέσω Twitter ότι οι κουρδικές δυνάμεις του YPG έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την οδό Καστέλλο στο Χαλέπι, αποκόπτοντας τις συνοικίες της πόλης που κατέχουν οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα από τον έξω κόσμο.

Πλέον και επισήμως, οι συνοικίες των τζιχαντιστών στο Χαλέπι είναι υπό στενή πολιορκία των κυβερνητικών και των κουρδικών δυνάμεων.
Τώρα η Αλ Κάιντα, που στη Συρία ονομάζεται Αλ Νούσρα, έχει μόνο μια επιλογή. Ή να παραδοθεί ή να μην μείνει κανείς τζιχαντιστής ζωντανός.
Δείτε τον χάρτη του Χαλεπιού:
MAP_ALEPPO_17_2
Με το πράσινο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι.
Όπως βλέπετε, οι Κούρδοι κατέχουν μια συνοικία στα βόρεια του Χαλεπιού. Περιμετρικά της κουρδικής συνοικίας περνά η οδός Καστέλλο (τη δείχνει το κίτρινο βέλος), ο μόνος δρόμος ανεφοδιασμού των συνοικιών που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στο Χαλέπι (καφέ χρώμα).
Οι Κούρδοι έκοψαν αυτή την οδό και πλέον οι τζιχαντιστές δεν έχουν καμία επαφή με τον έξω κόσμο.
Με το μπλε χρώμα είναι τα κυβερνητικά εδάφη και με το σκούρο μπλε τα εδαφικά κέρδη των κυβερνητικών το τελευταίο διάστημα. Η πόλη του Χαλεπιού βρίσκεται μέσα στον κύκλο.
Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε, πλάνο από βίντεο της Αλ Κάιντα, δείχνει την οδό Καστέλλο και τις κουρδικές σημαίες που κυμάτιζαν στα όριά της, πριν οι Κούρδοι καταλάβουν τον δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ