}

02 Φεβρουαρίου, 2016

Oι Τούρκοι "πολιορκούν" το Καστελόριζο και οι ΕΔ θα συνεργαστούν με ΜΚΟ για να υποδέχονται τους λάθρο!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Γ.ΜΟΥΖΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΕΔ
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Την ώρα που η Άγκυρα εξέδωσε ειδική ΝΟΤΑΜ "κλειδώνει" την περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους με τον  ΥΕΘΑ Π.Καμμένο να ανακοινώνει τις λεπτομέρειες της υποδοχής από τις ΕΔ χιλιάδων λαθρομεταναστών σε 5 hotspots στα νησιά και σε δύο κέντρα "φιλοξενίας" στην Σίνδο και στο Σχιστό αλλά το πλέον απίστευτο ειπώθηκε από τον υπουργό υπεύθυνο για ζητήματα Μετανάστευσης Γ.Μουζάλα:
Είπε στην συγκέντρωση των δημοσιογράφων (όπου σημειώνεται δεν δέχθηκε ερωτήσεις) "ο Στρατός θα συνεργαστεί με τις ΜΚΟ (μεταξύ των οποίων και οι ισλαμιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Λέσβο) στην υποδοχή των μεταναστών"!
Εν συνεχεία ο ΥΕΘΑ προσπάθησε να μαζέψει την απίστευτη δήλωση του Γ.Μουζάλα λέγοντας ότι "θα διωχθούν οι εξτρεμιστικές ΜΚΟ (άραγε γιατί δεν έχει γίνει αυτό ήδη από την κυβέρνηση μέχρι τώρα;) αλλά η ουσία βρίσκεται αλλού.
Την ίδια στιγμή που η Άγκυρα με σειρά από ΝΟΤΑΜ όπως έχει ήδη ενημερώσει το pronews.gr από την αρχή του έτους, αμφισβητεί και διεκδικεί το μισό Αιγαίο οι ΕΔ μετατρέπονται σε ορντιντζα και πέφτει σε αυτές το βάρος υποδοχής εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων-λαθρομεταναστών
Η Άγκυρα με την έκδοση NOTAM και NAVTEX που αμφισβητούν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο ενόψει μάλιστα της επίσκεψης την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και της μετάβασης τον Μάρτιο του Αλέξη Τσίπρα στη Σμύρνη για την «πανηγυρική» συνάντηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δυο χωρών δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται ποσώς να βοηθήσει στην επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος.
Τουναντίον μάλιστα βλέπει ότι βρίσκεται σε θέση ισχύος και όλοι να την "χαϊδεύουν" με προεξάρχοντες τους Ευρωπαίους οι οποίοι της δίνουν και λεφτά!
Την ίδια στιγμή που στην Αθήνα βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση των δυο επιτροπών από την Ελλάδα και την Τουρκία που συζητούν υποτίθεται το προσφυγικό κατόπιν επιμονής και επιβολής των Βρυξελλών και του Βερολίνου η Άγκυρα ανακοίνωσε με την NAVTEX 095/16 ότι θα πραγματοποιήσει αύριο άσκηση Έρευνας και Διάσωσης (SAR) σε μια μεγάλη περιοχή μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου η οποία όμως βρίσκεται εντός του FIR Αθηνών και συνεπώς πρόκειται για τμήμα της ελληνικής Ζώνης Ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης.
Η Τουρκία όμως εκ συστήματος αμφισβητεί την ελληνική δικαιοδοσία SAR και στο Αιγαίο όπου θεωρεί ότι έχει αρμοδιότητα μέχρι και τον 25ο μεσημβρινό(!) αλλά και στην περιοχή  μεταξύ Ρόδου και Κύπρου, με αντικειμενικό σκοπό να αποκοπεί η Ρόδος από το Καστελόριζο και να διασπάται η ενότητα του χώρου ευθύνης SAR της Ελλάδας με εκείνου της Κύπρου.
Εν ολίγοις βρίσκεται στην στρατηγική της Άγκυρας αμφιβήτησης της ΑΟΖ κα της υφαλοκρηπίδας, καθώς περνάει διεθνω΄ς το μήνυμα ότι η άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, αλλά και νότια της νήσου ανήκει στην Τουρκία.
Στην ίδια περιοχή η Τουρκία με την ΝΟΤΑΜ Α455/16 είχε δεσμεύσει περιοχή για ασκήσεις από τις 3-5 Φεβρουαρίου με την Αθήνα να απορρίπτει την ΝΟΤΑΜ αυτή επισημαίνοντας ότι καθώς η περιοχή βρίσκεται εντός του FIR Αθηνών, μόνη αρμόδια αρχή για την δέσμευση της περιοχής είναι η ελληνική ΥΠΑ.
Τον Ιανουάριο η Άγκυρα είχε προχωρήσει σε μια ακόμα "προγραμματισμένη" ενέργεια όταν εκπέμθηκε SOS από βάρκα με πρόσφυγες και το Συντονιστικό Κέντρο του Πειραιά ανέλαβε την επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης με την ΝΟΤΑΜ Α173/16 στις βόρειες ακτές της Κω, σ επολύ μικρή απόσταση από τις ακτές.
Η Τουρκία με την ΝΟΤΑΜ A0384/16 αμφισβήτησε ότι η Αθήνα έχει δικαίωμα να ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα ακόμα και στις ακτές των νησιών της μην αναγνωρίζοντας ούτε και τα 6 ν.μ!
Φυσικά η Αθήνα την απέρριψε αλλά η Τουρκία δουλεύει μεθοδικά κκαι έχει την "σιωπηλή" ή και "ηχηρή" βοήθεια των υποτιθέμεων Ευρωπαίων εταίρων.
Για πρώτη φορά είχαν αμφισβητηθεί στα μέσα Ιανουαρίου όταν πάλι με ΝΟΤΑΜ η Άγκυρα δηλώσε ότι το μισό Αιγαίο είναι δικό της, αφού δεν αναγνωρίζει  τα 6 ν.μ. από τις ακτές των ελληνικών νησιών και θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να κάνει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης εντός των ελληνικων χωρικών υδάτων.
Τότε ήταν η πρώτη πρόκληση από την Άγκυρα στο Αιγαίο εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και σε απόσταση μικρότερη των 5 ν.μ από τις ακτές της Σάμου, καθώς η Τουρκία με ΝΟΤΑΜ επιχείρησε να οργανώσει επιχείρηση διάσωσης όταν και πάλι ανατράπηκε βάρκα λαθρομεταναστών-προσφύγων.
Το περιστατικό έλαβε χώρα εντός της ελληνικής επικράτειας όπου το δικαίωμα της Έρευνας και Διάσωσης, ανήκει μόνο στις ελληνικές αρχές.
Δόθηκε σήμα για ναυάγιο βάρκας νότια της Σάμου, και η Τουρκία αμέσως "άδραξε" την ευκαιρία (άλλωστε για αυτό το λόγο κατευθύνει τις προσφυγικές-λαθρομεταναστευτικές ροές στην χώρα μας για να "γκριζάρει" μεγάλες περιοχές του Αιγαίου πέραν της δημιουργίας προβλημάτων στον ελληνικό κοινωνικό "ιστό") και αμφισβητησε την ελληνική ΝΟΤΑΜ που ανέθετε την επιχείρηση διάσωσης στις ελληνικές αρχές.
Η κίνηση δεν ήταν διόλου τυχαία καθώς όχι μόνο αμφισβητείται το δικαίωμα της Ελλάδας για SAR σε όλη την έκταση του FIR Αθηνών, αλλά ακόμη και στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μέχρι και τις ακτές των ελληνικών νησιών.
Οι Τούρκοι συχνά στο παρελθόν έβαζαν τους δουλεμπόρους να βουλιάζουν τις βάρκες, ώστε να έχουν αφορμή να πραγματοποιήσουν διάσωση για ανθρωπιστικούς λόγους ποντάροντας στο γεγονός ότι θα έφταναν πιο γρήγορα από τα σκάφη του Λιμενικού, εάν δεν τα κατάφερναν τους αρκεί το γεγονός ότι μπορεί να βρουν τραγικό θάνατο άνθρωποι και γυναικόπεδα για να αναλαμβάνει στην συνέχεια η ΕΕ να πιέζει την Ελλάδα να αποδεχτεί μέτρα όπως οι κοινές περιπολίες με τους Τούρκους στο Αιγαίο, επιβάλλοντας έτσι την συνδειαχείρισή του.   
Σημειώνεται ότι μόλις την προηγούμενη ημέρα του περιστατικού της Σάμου είχαμε ένα μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναερίου χώρου αλλά και μια υπέρπτηση από την βραχονησίδα Ζουραφα ανατολικά της Σαμοθράκης, περιοχή η οποία θεωρείται ότι κρύβει κοιτάσματα πετρελαίου. 
To νέο περιστατικό με τους λαθρομετανάστες  είχε άμεση σχέση και με τις γερμανικές εκβιαστικές πιέσεις για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο, και άρα "μοίρασμα" του Αρχιπελάγους. 
Εκβιάζουν καθημερινά στέλνοντας τελεσίγραφα οι Βρυξέλλες για «προσωρινή» αποπομπή της Ελλάδας από την ζώνη Σένγκεν, μιας ουσιαστικά διαλυμένης ζώνης, αν η κυβέρνηση δεν δεχθεί τις κοινές περιπολίες στο Αιγαίο ή ακόμα την παρουσία Τούρκων αξιωματούχων στα hot spots ώστε να συναποφασίζουν με τους Έλληνες για τον αριθμό και την προέλευση των λαθρομεταναστών που θα πάρει πίσω η Αγκυρα!
Λίγες ημέρες πριν ο Ζ.Κ.Γιούνγκερ είχε δηλώσει πως «Δεν είναι ευχαριστημένος με την πρόοδο της Τουρκίας στις προσφυγικές ροές» αφού όμως η Άγκυρα «τσέπωσε» 3 δισ.ευρώ για να…ανακόψει τα κύματα λάθρο και προσφύγων!   
Με πρόσχημα το θέμα διαχείρησης των λαθρομεταναστευτικών και προσφυγικών ροών η Γερμανία επιδιώκει την συνδιαχείρηση του Αιγαίου!   
Μας απειλούν δηλαδή με αποπομπή από μια διαλυμένη Συνθήκη Σένγκεν.  
Συγκεκριμένα, η συνθήκη Σένγκεν, μέσω της οποίας διασφαλίζεται η ελεύθερη διακίνηση, οδεύει προς διάλυση, καθώς ήδη έξι κράτη, από τα 26 που έχουν βάλει την υπογραφή τους, έχουν επαναφέρει τους ελέγχους, έστω και αν υποστηρίζουν ότι είναι προσωρινοί.   
Οι κινήσεις των Τούρκων είναι μεθοδικές, και αποσκοπούν στην ενίσχυση των γερμανικών πιέσεων. Στην ουσία μοιάζει σαν οι Γερμανοί να "δουλεύουν" για τους Τούρκους με τους οποίους έχουν παραδοσιακά και ιστορικά πολύ φιλικούς δεσμούς (κάποιοι ανθρωπολόγοι ισχυρίζονται ότι έχουν και κοινές κοιτίδες από τα βάθη της Ευρασίας που ήρθαν)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ