}

07 Μαρτίου, 2016

Το ΝΑΤΟ αναλύει την ρωσική παρουσία στην Συρία και ανησυχεί: "Είναι επαγγελματίες και αποτελεσματικοί" [βίντεο]



Η ρωσική ομάδα κρούσης στη Συρία έχει επιδείξει αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό, σύμφωνα με γερμανικό περιοδικό επικαλούμενο εμπιστευτική ανάλυση του ΝΑΤΟ.

Το περιορισμένο ρωσικό σώμα που επιχειρεί στη Συρία έχει καλύτερη απόδοση από τον πιο διαδεδομένο συνασπισμό των ΗΠΑ, σύμφωνα με το FOCUS, το οποίο επικαλείται το απόρρητο έγγραφο του ΝΑΤΟ, το οποίο ετοιμάστηκε από στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες της συμμαχίας.
Το έγγραφο επισημαίνει ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει 40 πολεμικά αεροσκάφη, εκτελώντας περίπου 75 εξόδους την ημέρα (μέχρι την κατάπαυση του πυρός που τέθηκε σε ισχύ στις 27 Φεβρουαρίου).
Οι αεροπορικές επιδρομές, που συνήθως γίνονταν σε αρκετούς στόχους κατά τη διάρκεια κάθε μαχητικής πτήσης, είναι «ακριβείς και αποτελεσματικές» σημειώνει η ανάλυση
Ο –υπό αμερικανική ηγεσία- αντιτρομοκρατικός συνασπισμός, που αναπτύσσει περίπου 180 πολεμικά αεροπλάνα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, χτυπά μόνο περίπου 20 στόχους την ημέρα. Το έγγραφο αναφέρει ότι ο αριθμός των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών στο έδαφος είναι «σαφώς κατώτερος σε αριθμό» από την ομάδα του ΝΑΤΟ, αλλά η υψηλότερη συχνότητα των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών τα καθιστά πιο αποτελεσματικά.
Η έκθεση του ΝΑΤΟ επισημαίνει ότι η ρωσική ομάδα κρούσης εξασφαλίζει πραγματική αντικατασκοπεία σχετικά με σημαντικούς τρομοκρατικούς στόχους από ειδικές δυνάμεις και κατασκόπους στο έδαφος, καθώς και την εναέρια αναγνώριση της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας.
Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει μετατρέψει το συριακό πεδίο της μάχης σε πεδίο δοκιμών για προηγμένες στρατιωτικές τεχνολογίες, όπως η ανάπτυξη υπερσύγχρονων Sukhoi Su-35 μαχητικών στην αεροπορική βάση Khmeimim. Το αεροπλάνο θεωρείται από πολλούς ειδικούς ανώτερο από τα περισσότερα υπάρχοντα μαχητικά αεροπλάνα, αξιώνει η έκθεση.
Η έκθεση του ΝΑΤΟ αναγνωρίζει ότι είναι η άκρως επαγγελματική απόδοση της ρωσικής ομάδας δράσης στη Συρία που έκανε τη μεγαλύτερη συμβολή στον τερματισμό της σκληρής «επίδειξης δύναμης» που έκαναν οι τρομοκράτες στη Συρία εδώ και χρόνια.
Το FOCUS τόνισε ότι το έγγραφο δεν αναφέρει πουθενά καμία απώλεια αμάχων που προκλήθηκαν από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.
Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του ΝΑΤΟ, μόνο το 20 τοις εκατό των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών έγινε σε μαχητές του ISIS. Οι άλλες επιδρομές φέρεται να στρέφονται σε αντι-Άσαντ πολιτοφυλακές, μερικές από τις οποίες υποστηρίζονται από τη Δύση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ