}

01 Ιουνίου, 2016

Αναδρομικά από φέτος η τριετής φοίτηση στις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών

Με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ορίζεται πλέον ότι η τριετής φοίτηση στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) αρχίζει από το ακαδημαϊκό έτος 2015 -2016 και καταλαμβάνει δε τους εισαχθέντες στις ΑΣΣΥ κατά το εν λόγω ακαδημαϊκό έτος.
Όπως αναφέρει η τροπολογία βούληση των Γενικών Επιτελείων αποτελεί η έναρξη της τριετούς φοίτησης να ισχύσει από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος και ειδικότερα να αφορά τους πρωτοετείς σπουδαστές, που κατατάχθηκαν στις ΑΣΣΥ, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Ωστόσο η εν λόγω ρύθμιση, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο της προαναφερόμενης Απόφασης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, καθώς με τον τρόπο αυτό, θα προσδιδόταν αναδρομική ισχύς σε αυτήν, χωρίς να παρέχεται ρητή νομοθετική εξουσιοδότηση προς τούτο.  
Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω προτείνεται η σχετική διάταξη, με την οποία ρυθμίζεται ρητά η έναρξη της τριετούς φοίτησης των ΑΣΣΥ, από το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016, με σκοπό να ρυθμίσει με τρόπο ενιαίο και ομοιόμορφο την έναρξη της νέας διάρκειας φοίτησης και να εναρμονίσει τις διατάξεις, που ισχύουν για τις Σχολές Υπαξιωματικών των Γενικών Επιτελείων, δεδομένου ότι ορισμένες εξ αυτών, ήδη έχουν τροποποιήσει τα κανονιστικά κείμενα που διέπουν τη λειτουργία τους, προβλέποντας την τριετή διάρκεια φοίτησης για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. 
Επισημαίνεται επίσης ότι με την προτεινόμενη διάταξη, διασφαλίζεται η προστατευόμενη εμπιστοσύνη του διοικούμενου, καθώς δεν θίγονται δικαιώματα, που έχουν ήδη περατωθεί, καθώς αφορά μόνον όσους σπουδαστές διανύουν το πρώτο και όχι το δεύτερο έτος σπουδών και εύλογα αναμένουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους εντός των προσεχών μηνών. 

www.dikaiologitika.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ