}

06 Ιουλίου, 2016

Αποτελεί η ελληνική τραγωδία τον προάγγελο της ΕΕ;


The Desert Sun

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας την είχε καταστήσει επίκεντρο του χλευασμού από τα περισσότερα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε μια αναθεώρηση  της οικονομικής τραγωδίας που έπληξε την Ελλάδα, η Αθήνα εξακολουθεί να βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση, αλλά οι περισσότεροι από τους αυστηρότερους Ευρωπαϊκούς επικριτές της τώρα αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις συρρίκνωσης των εθνικών προϋπολογισμών,
διογκωμένης κοινωνικής πρόνοιας, και μη ισορροπημένο διεθνές εμπόριο. Με άλλα λόγια, ελλείμματα σε όλες, εκτός από μια χούφτα μελών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, προσεγγίζουν  στην ελληνική τραγωδία, η οποία έχει πάει ακόμα χειρότερα.
Το τελευταία εμπόδιο που αντιμετωπίζει ένα εξαθλιωμένο ελληνικό έθνος είναι η αντιπαράθεση μεταξύ της Αθήνας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σημαντικό επίσημο πιστωτή του, το οποίο απαιτεί από την Ελλάδα φέρει το χρέος της στη γραμμή του ΔΝΤ .

Αυτό παραμένει αδύνατο, καθώς το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας είναι ακόμα σε καθοδική κλίση, με αρνητικό ετήσιο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ, και ένα αυξανόμενο χρέος που αυτό το φτωχό έθνος βρίσκει αδύνατο να εξυπηρετήσει, πολύ λιγότερο να κάνει μειωμένες πληρωμές .
Αυτό που κάνει τα πράγματα χειρότερα, αν αυτό είναι δυνατόν, τουλάχιστον το ένα τέταρτο του πληθυσμού είναι άνεργοι, ενώ οι καταθέτες της Τράπεζας έχουν αποσύρει περισσότερα από € 500 εκατομμύρια (556.500.000 $) από τα ταμιευτήρια της χώρας, που δείχνει μια συνολική έλλειψη εμπιστοσύνης στην προσπάθειά της κοινής Ευρωπαϊκής Ένωσης / ελληνικής κυβέρνησης να αντιστρέψουν τη δίνη.
Στις 20 Ιουλίου, η Ελλάδα έχει προγραμματίσει να επιστρέψει το ποσό περίπου 24 δις €, το οποίο δεν έχει, που οφείλει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η συνολική χρηματοδότηση του χρέους των αναγκών της χώρας υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια € μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, διαθέσιμη μόνο αν αυξηθεί το χρέος πρός το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Φαίνεται ότι μόνο μια άλλη σοβαρή ευρωπαϊκή κρίση θα μπορούσε να αναγκάσει τον κοινό συνδυασμό των τραπεζιτών του κόσμου  να παρατείνουν την αγωνία στο εγγύς μέλλον.
Με εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένους πρόσφυγες στη Μέση Ανατολή που φεύγουν από τη Συρία, το Ιράκ, ακόμη και νότια Τουρκία,μέσω της Ελλάδας, η ελληνική εσωτερική κατάσταση θα μπορούσε να χειροτερέψει, αν αυτό είναι δυνατόν.
Σχεδόν φαίνεται  ότι αυτό το κάποτε μεγάλο έθνος, που κατέκτησε μεγάλο μέρος του πολιτισμένου κόσμου πριν από 2.400 χρόνια, θα δηλώσει την εθνική χρεοκοπία, ενώ έχουν μείνει να την διασώσουν μόνο τα σχεδόν πτωχευμένα άλλα ευρωπαϊκά έθνη.
Μετάφραση - Απόδοση ap-ax-aerop.blogspot.com



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.
Αν σας αρέσουν οι αναρτήσεις μας κοινοποιήστε στους φίλους σας το μπλογκ: ap-ax-aerop.blogspot.com και τις δημοσιεύσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ