}

14 Αυγούστου, 2016

Η Τουρκία ετοιμάζει στρατιωτική βιομηχανική συνεργασία με την Ρωσία σκορπίζοντας τον τρόμο σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ



f35_som-j
Δεν γνωρίζουμε εάν η τουρκική πολιτική ηγεσία ακολουθεί πιστά το ρητό « υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια», αλλά αυτό ακριβώς διαφαίνεται από την νέα στάση της απέναντι σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ με την επικείμενη αμυντική  συνεργασία της με την Ρωσία.

«Η Τουρκία εξετάζει την επέκταση της αμυντικής βιομηχανικής προσπάθειας  της εκτός του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο  υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις 12 Αυγούστου, αποκαλύπτοντας ξεκάθαρα  τις προσπάθειες του Ερντογάν να «απεξαρτηθεί» από το αμερικανικό μονοπώλιο στον αμυντικό τομέα, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .
Πάντως μια παλιότερη προσπάθεια των Τούρκων με την επιλογή του κινεζικού αντιπυραυλικού συστήματος DF-2000 αντιμετώπισε την ισχυρότατη  αντίδραση της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ, με δηλώσεις και παρασκηνιακές  ισχυρές πιέσεις προς την Άγκυρα.
Τώρα από ότι διαφαίνεται πρόκειται για ειλημμένη απόφαση η οποία θα καθορίσει μια νέα «επικίνδυνη» περίοδο ανάμεσα στις σχέσεις Τουρκίας-ΝΑΤΟ.
imagesΟ Τσαβούσογλου, μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στον τουρκικό  ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NTV, δήλωσε ότι ενώ η Τουρκία θα συνεχίσει να «κοιτάζει» προς  τους συμμάχους της για την στρατιωτική  βιομηχανική συνεργασία, έχει το δικαίωμα να ασκεί παρόμοιες σχέσεις και αλλού.
Η δήλωση του ΥΠΕΞ  έγινε μόλις δύο ημέρες αφού  ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησε την  αναθέρμανση των σχέσεων με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν,  σε μια συνάντηση που περιλάμβανε και  συζητήσεις  αμυντικής βιομηχανικής συνεργασίας, ανάμεσα στις δύο χώρες.
Σε ενδεχόμενη τέτοια  περίπτωση οι «επιπτώσεις» στην γειτονική χώρα θα είναι ραγδαίες λόγω της μεγάλης αντιπαλότητας ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία, δύο μεγάλων υπερδυνάμεων που ερίζουν για την τύχη του πλανήτη μαζί με την Κίνα.
Η τουρκική αμυντική βιομηχανία παρά τις φιλικές  «δηλώσεις» προς το ΝΑΤΟ του  Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναζητά εναγωνίως αξιόπιστους συμμάχους για την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων αιχμής με σκοπό την κυριαρχία στην ανατολική Μεσόγειο.
Οι Τούρκοι αναζητούν «τρόπους» απόκτησης πυρηνικών κεφαλών με σκοπό να αποκτήσουν ένα σημαντικό φόβητρο έναντι όλων των αντιπάλων τους, καθώς επιζητούν και την απόκτηση  κύρους απέναντι στις ΗΠΑ . Θα προλάβουν  όμως  ή θα τους ξεπεράσουν οι εξελίξεις;
2πηγή: http://www.pentapostagma


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μήνυμα από τον "διαχειριστή" του ιστολογίου  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ : Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά ένας απόστρατος αξιωματικός της Π.Α. που αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ