}

30 Απριλίου, 2017

Εναέριο Στόλο από οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροχήματα δημιούργησε ο Ερντογάν: Το ΑΝΚΑ εκτόξευσε «έξυπνους» πυραύλους MAM-L – Με «μπαμπεσιά» ετοιμάζεται να μας κτυπήσει ο «Σουλτάνος» στο Αιγαίο (βίντεο)

Τα νέου τύπου  τουρκικά εξοπλισμένα με πυραύλους αεροχήματα δίνουν πλέον τη δυνατότητα στον Τούρκο πρόεδρο, να κτυπήσει με «μπαμπεσιά» ελληνικό νησί χωρίς να κινδυνεύσει ούτε ένας Τούρκος στρατιώτης ή πιλότος, θέτοντας ταυτόχρονα σε συναγερμό την ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.   
Πρόκειται για εναέριο στόλο από εξοπλισμένα με πυραύλους Bayraktar TB-2 και ΑΝΚΑ που ετοιμάζουν πυρετωδώς οι Τούρκοι  για την καταπολέμηση του ISIS στην Συρία , τους Κούρδους  και φυσικά στην διαμάχη τους με  Ελλάδα και Κύπρο .
Το μη επανδρωμένο αερόχημα ΑΝΚΑ , σε δοκιμή που έγινε χθες εκτόξευσε πύραυλο με κεφαλή τύπου MAM-L . Πρόκειται για κεφαλή πυραύλου  που κατασκευάζει η τουρκική κρατική εταιρεία Kale-Baykar σε πύραυλο της Roketsan , το οποίο εξουδετέρωσε  τον στόχο σε απόσταση 8 χλμ.

Ο Τούρκος υφυπουργός υπεύθυνος για την αμυντική βιομηχανία γράφοντας σε λογαριασμό στα  κοινωνικά μέσα ενημέρωσης , ανέφερε ότι το «ΑΝΚΑ, εκτόξευσε πύραυλο με  πυρομαχικά MAM-L σε μια άκρως επιτυχημένη δοκιμή . Σύντομα το UCAS  θα δράσει κάνοντας τον καθήκον του», κατέληξε η ανακοίνωση του.
Το τουρκικό υπουργείο άμυνας, έδωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις φωτογραφίες με την  ολοκλήρωση της δοκιμής του ANKA και υπογράμμισε  ότι ο στόχος εξουδετερώθηκε  με πλήρη επιτυχία από  ντόπια πυρομαχικά.
Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροχήματα UCAS ΑΝΚΑ έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν ένοπλες περιπολίες  τους επόμενους μήνες.
Πρόκειται σαφέστατα για «θανάσιμα οπλικά συστήματα» που μεταφέρονται από μη επανδρωμένα αεροχήματα , τα οποία δρώντας μαζικά σε μεγάλους αριθμούς και μαχητικά αεροσκάφη αποτελούν μέγα-κίνδυνο για τα ελληνικά νησιά.

Υπενθυμίζουμε ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει δοκιμάσει   με απόλυτη επιτυχία το μη επανδρωμένο αερόχημα Bayraktar, το οποίο εκτόξευσε πύραυλο σε  στόχο στο πεδίο δοκιμών του Ικονίου στην κεντρική Ανατολία από απόσταση οκτώ χιλιομέτρων, πριν μερικούς μήνες.
Το drone Bayraktar TB-2 χρησιμοποιεί «έξυπνα» πυρομαχικά  τύπου  ΜΑΜ και MAM-C-L, τα οποία παράγονται από την  Roketsan που εξοπλίζουν τον πύραυλο που ζυγίζει 22, 5 κιλά, ενώ η  κεφαλή ζυγίζει 10 κιλά .
Η Τουρκία σχεδιάζει να δημιουργήσει  ένα στόλο από διάφορα επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για  μάχη εναντίον των Κούρδων μαχητών στα ανατολικά  και νοτιοανατολικά της χώρας, καθώς και  στο γειτονικό βόρειο Ιράκ και βόρεια Συρία, αλλά και στο Αιγαίο, αναφέρουν Αμερικανοί ειδικοί εμπειρογνώμονες , οι οποίοι τονίζουν το σχέδιο αυτό .
Ο Τούρκος υπουργός άμυνας Φικρί Ισίκ υπογράμμισε την μεγάλη εμπειρία στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροχημάτων της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας , δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι ετοιμάζεται μοίρα από εξοπλισμένα πλέον   μη επανδρωμένα αεροχήματα ΑΝΚΑ και μαζί με την μοίρα των Bayraktar TB-2 θα αποτελούν « το μακρύ χέρι της Άγκυρας όπου θεωρεί ότι υπάρχουν τουρκικά συμφέροντα» .
Το μέλλον είναι σίγουρα στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη λένε πολλοί ειδικοί αμυντικοί αναλυτές. Η χρησιμότητα τους είναι δεδομένη. Έτσι και η Ελλάδα   με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος θα προμηθευτεί  άμεσα UCAS όπως οι Τούρκοι.
Η χώρα μας αναγκαστικά και «ασθμαίνοντας» μετά από παλινωδίες πολλών ετών απραξίας θα « βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη» για να προμηθευτεί UCAS , μιας και οι Τούρκοι μας έχουν αναγκάσει να κινηθούμε άμεσα, αν και πρώτοι κατασκευάσαμε ελληνικής κατασκευής αερόχημα με το όνομα «Πήγασος» πολύ ανώτερο από πολλά ξένα με φθηνά υλικά και πολύ μεράκι.
Αλλά  όμως είναι πραγματικά κρίμα και άδικο,  που αντί να δοθούν πολύ λιγότερα χρήματα πριν μερικά χρόνια για να κατασκευαστούν σύγχρονα ελληνικής  κατασκευής εξοπλισμένα με πυραύλους ( έστω από το εξωτερικό) μη επανδρωμένα αεροχήματα, αναγκαζόμαστε να «συρόμαστε» και πάλι από τις εξελίξεις.    
Ελληνικά ερευνητικά ιδρύματα , πανεπιστήμια  όπου Έλληνες έχουν αποδείξει ότι  μπορούν να κάνουν θαύματα υπάρχουν δόξα το Θεό , και με πολύ μικρότερο κόστος.
Εμείς όμως οδηγούμενοι από τις εξελίξεις αγοράζουμε …και πάλι.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ