}

18 Μαΐου, 2017

Τουρκικές προκλήσεις: “Μεγάλοι” αριθμοί “μικρή ψυχή” και “κλάμα” στον ασύρματο!


Αποτέλεσμα εικόνας για τουρκικα αεροπλανα

Από τη μία είναι η σκληρή πραγματικότητα των αριθμών. Σε δύο ημέρες οι Τούρκοι, με αφορμή την άσκηση Ντενίζ Γκορντού έκαναν 250 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου! Η αύξηση σε σχέση με τη προηγούμενη άσκηση το 2015, είναι 60%!

Προκλητικοί και στη θάλασσα με σενάρια ναυτικού αποκλεισμού νησιών και “αγκίστρωση” πυραυλακάτων μια ανάσα από το Αγαθονήσι.


Από την άλλη είναι η εικόνα που μεταφέρουν οι άνθρωποι που βρίσκονται απέναντι στους Τούρκους. Αυτοί που τους αντιμετωπίζουν κι έχουν άμεση γνώση και άποψη για την “ποιότητα” και την ένταση των προκλήσεων. Είναι οι στρατιωτικοί που καλούνται να “βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά” κι έχουν την πιο θεμελιωμένη άποψη.

Η εικόνα που μεταφέρουν δεν ταυτίζεται με τους αριθμούς. Ναι οι παραβιάσεις ήταν πάρα πολλές. Αλλά η εικόνα της τουρκικής αεροπορίας στον αέρα, είναι πολύ πιο “μαζεμένη”. Σε αρκετές περιπτώσεις πιο “νευρική” κι αυτό είναι το επικίνδυνο. Η χρησιμοποίηση νέων και άπειρων πιλότων στο Αιγαίο φαίνεται αλλά κι ακούγεται. Έχουν ακουστεί και κλάματα στο ασύρματο από πιλότο που έχασε το “ζευγάρι” του. Όχι δεν υπάρχει καμία διάθεση υποτίμησης του αντιπάλου από τους Έλληνες χειριστές.Όμως όλα καταγράφονται και αξιολογούνται.

Στη θάλασσα οι Τούρκοι ποντάρουν επίσης στην ποσότητα. Πλοία παντού. Ακόμη κι έξω από της Σούδα. Ακόμη και ανοιχτά από την Πελοπόννησο. Αλλά έχουν και στη θάλασσα τα “θεματάκια” τους.

Για παράδειγμα ο ένας από τους δύο εισβολείς του Αγαθονησίου, αντιμετώπισε πρόβλημα. Η πυραυλάκατος παρουσίασε βλάβη!

Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν μειώνει και δεν “στρογγυλεύει” τη σημασία των τουρκικών προκλήσεων. Πρέπει όμως να αναφέρονται ως “αντίδοτο” στο “δηλητήριο” της τουρκοφοβίας που κάποιοι προσπαθούν να ποτίσουν την ελληνική κοινή γνώμη. Το αγωνιώδες ερώτημα από απλό κόσμο “θα γίνει πόλεμος”, ακούγεται όλο και συχνότερα στην καθημερινότητά μας. Συνοδεύεται από μια αίσθηση φόβου που δεν πρέπει να τον αφήσουμε να κυριαρχήσει. Η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα με τεράστια προβλήματα. Δεν πρέπει να την υποτιμούμε αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την φοβόμαστε. Αρκετά την φοβούνται οι “φίλοι” μας οι Ευρωπαίοι που έχουν καταπιεί “στραγάλι” και δεν βγάζουν τσιμουδιά για όσα πράττει εναντίον ενός κράτους μέλους της “μεγάλης Ευρωπαϊκής Οικογένειας”.

Πηγή Militaire

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ