}

04 Μαΐου, 2017

Ξεδιάντροποι

"Τέρμα πια το τζούκου - τζούκου, ήρθ´ ο Ντούκου, ήρθ´ ο Ντούκου!"

Ξεδιάντροποι"Ντριμπλάρει αμυντικό και σε τηλεφωνικό θάλαμο; " αναρωτιέται αφελής οπαδός στην επίμονη διαφήμιση αθλητικής εφημερίδας, που θαρρείς βάλθηκε να μας υπενθυμίζει ανά ώρα από τα ερτζιανά την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής στη χώρα μας...


Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός φαντασιώνεται και το δηλώνει δημόσια, την ομάδα - κυβέρνησή του να παίζει στον πολιτικό στίβο επιθετικά και με φαντασία, όπως η Μπαρτσελόνα αντίθετα με τις γερμανικές ομάδες που παίζουν άμυνα και στο τέλος καταφέρνουν να κερδίζουν στα... πέναλτυ!

Πόσες ακόμα φορές πρέπει να τον ντριμπλάρει ο Γερμανός μέσα στον τηλεφωνικό θάλαμο που τον στριμώχνει, για να καταλάβει ο καθ´ έξιν αυταπατώμενος Αλέξης μας πως όχι μόνο ο ίδιος δεν παίζει επιθετικά, όχι μόνο δεν έχει τις ικανότητες και τη φαντασία ενός Μέσι αλλά αυτός που τον ντριμπλάρει μέσα στον τηλεφωνικό θάλαμο και τον αφήνει στα κρύα του λουτρού κάθε φορά, κάθεται και σε αναπηρικό καροτσάκι;

Έξι μήνες, κατ´ελάχιστον, παιχνίδι τζούκου - τζούκου ο δικός μας για να μας φέρει τις "λυπητερές" καταλήξεις των ντεμέκ "διαπραγματεύσεων", "συμφωνιών" και "αξιολογήσεων" με το πνιγηρό μήνυμα πως όλα αυτά τα παιχνιδάκια του εμείς πρέπει να τα πληρώσουμε τοις μετρητοίς και στο... ντούκου!

Και σαν να μη μας φθάνει η καταρράκωση της οικονομικής και προσωπικής μας ζωής, σαν να μην υφιστάμεθα τη λεηλασία της περιουσίας μας, δημόσιας και ιδιωτικής, από το άθλιο πολιτικό και κυβερνητικό του παιχνίδι, πρέπει να μας υπενθυμίζει διαρκώς πόσο ηλίθιοι ήμασταν όταν του κάναμε εμπιστοσύνη αναθέτοντας του τη διακυβέρνηση της χώρας.

Πριν λίγες μέρες στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου το ξεφούρνισε πάλι: "η αποδοχή της συμφωνίας έγινε από τον Ελληνικό λαό με τις εκλογές που ακολούθησαν"!

Θαρρείς και δεν είμασταν εκεί, θαρρείς και δεν καταγγείλαμε την τραγική διαπραγμάτευση Βαρουφάκη. Θαρρείς και δεν ήρθε, ένα χρόνο μετά, το Πανεπιστήμιο του Harvard να μας επιβεβαιώσει χαρακτηρίζοντας την διαπραγμάτευση εκείνη άθλια. Θαρρείς, προκειμένου να μην πέσει η χώρα στα βράχια, ακόμα και η αντιπολίτευση δεν εξαναγκάστηκε να ψηφίσει τα εγκληματικά μέτρα που επι 17 ώρες συμφωνούσε ο αμοραλιστής, εξουσιολάγνος Αλέξης!

Η τεράστια αποχή σε αυτές τις εκλογές από την αποστροφή που προκλήθηκε εναντίον του συνόλου του πολιτικού μας συστήματος εξ αιτίας της άθλιας συμπεριφοράς των πολιτικών του ταγών, είχε σαν αποτέλεσμα να μας κυβερνά ένα κόμμα με πραγματικό ποσοστό του εκλογικού σώματος 18% με συνένοχο ένα ακροδεξιό κόμμα που το μόνο που τους ενώνει είναι η αγάπη για την καρέκλα.

Ας μην επικαλείται λοιπόν ο Τσίπρας το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών ως έγκριση ή "έστω ως κατανόηση" της επαίσχυντης συμφωνίας απο τον Ελληνικό λαό υποτιμώντας για ακόμα μια φορά την νοημοσύνη μας...

Ας συνεχίζει το γραφικό πια παιχνίδι του διασυρμού της Αριστεράς, που του ανέθεσε η διεθνής ολιγαρχία, μέχρις ότου κάποιοι από τους υποτακτικούς του θυμηθούν τι πίστευαν στα νιάτα τους, σκεφτούν τι αναγκάζονται να κάνουν για τα τριάκοντα αργύρια της βουλευτικής αποζημίωσης και αποφασίσουν να του τραβήξουν την τόσο αγαπημένη του καρέκλα...

Δημήτρης Ματσικούδης 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ