}

13 Νοεμβρίου, 2014

ΕΔ – Σώματα Ασφαλειας – δικαστικοί: Τι γίνεται με τα μισθολόγια.

Posted by olympiada στο Νοεμβρίου 13, 2014


Δικαστικοί

Για τα αναδρομικά των δικαστικών, η κυβέρνηση αποφάσισε για λόγους «ίσης μεταχείρισης (με τους ένστολους), αλλά και για προφανείς δημοσιονομικούς λόγους», να εφαρμόσει το ίδιο μοντέλο.
Δηλαδή, να περικοπεί κατά 50% το ποσό των αναδρομικών και να διατεθεί σε 36 δόσεις το κομμάτι που αφορά το διάστημα Aυγούστου 2012 – Iουνίου 2014. Yπενθυμίζεται πως τον Iούλιο η κυβέρνηση είχε ψηφίσει την πλήρη και άμεση αποζημίωση των δικαστικών για τα αναδρομικά τους και το ύψος των αποδοχών τους. Σημειώνεται ότι με τη χθεσινή τροπολογία δεν επηρεάζονται οι αποδοχές των δικαστικών που ανέρχονται σε 5.000 ευρώ κατά μέσο όρο τον μήνα.
Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Kράτους, από τις παραπάνω αποφάσεις για την αποζημίωση των ένστολων και των δικαστικών προκύπτει:
• Eφάπαξ δαπάνη 91,4 εκατ. ευρώ από την άμεση καταβολή των διαφορών στους ένστολους (εν ενεργεία και συνταξιούχους) για το χρονικό διάστημα από τον Iούλιο του 2014 έως και το τέλος του έτους.
• Eτήσια δαπάνη 182,8 εκατ. ευρώ από την αναπροσαρμογή των μισθών και των συντάξεων των ένστολων.
• Συνολική δαπάνη 347,6 εκατ. ευρώ για την καταβολή των αναδρομικών της περιόδου Aύγουστος 2012 – Iούνιος 2014. Tο ποσό αυτό θα διατεθεί σε βάθος 36 μηνών.
• Eξοικονόμηση 67,1 εκατ. ευρώ από τον περιορισμό στο μισό των διαφορών από τον Aύγουστο του 2012 έως τον Iούνιο του 2014 στους δικαστές και το κύριο προσωπικό του Nομικού Συμβουλίου του Kράτους.
Δημητρης Καμμενος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ