}

12 Νοεμβρίου, 2014



Αναχρονιστική η Λειτουργία των Στρατιωτικών  Φαρμακείων 

Αποτέλεσμα εικόνας για φαρμακείοΌπως ασφαλώς οι περισσότεροι από σας γνωρίζετε στα Στρατιωτικά Φαρμακεία από τα οποία προμηθευόμαστε τα φάρμακα μας η διαδικασία χορήγησης των φαρμάκων απαιτεί την αναγραφή των φαρμάκων στο βιβλιάριο υγείας. Έχω γίνει μάρτυρας, κατα τη διάρκεια της αναμονής μου στο φαρμακείο του ΝΙΜΤΣ, περιπτώσεων όπου η ηλεκτρονική συνταγή δεν εκτελείται επειδή δεν είναι γραμμένη στο βιβλιάριο, με έντονες διαμαρτυρίες των συναδέλφων, που μετά από αναμονή ωρών διαπιστώνουν ότι δεν θα εξυπηρετηθούν. 
Δεδομένου ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι ο επίσημος τρόπος με τον οποίο παρακολουθείται η διαδικασία χορήγησης των φαρμάκων ο έλεγχος των βιβλιαρίων δεν προσφέρει τίποτε άλλο παρά προστριβές, περιττό φόρτο εργασίας στο φαρμακείο και ταλαιπωρία στους δικαιούχους. Δεν μπορεί μετά τις κοσμογονικές αλλαγές που έγιναν στο χώρο της υγείας τα δύο τελευταία χρόνια να ισχύει μια διαταγή του 2012, επειδή ο αρμόδιος επιτελής ολιγωρεί να εκδόσει νεώτερη διαταγή που να εκσυγχρονίζεται με τις αλλαγές. 
Εκτός αν δεν γνωρίζει ότι η χορήγηση των φαρμάκων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και ότι σύμφωνα με
την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β 1635 – 20.06.2014) έχουν καταργηθεί τα βιβλιάρια υγείας. Θα πρέπει επίσης να αντιληφθεί ότι οι ιατροί δεν ανήκουν στην δικαιοδοσία του και ευλόγως θεωρούν ότι δεν οφείλουν να καταγράφουν τις συνταγές στο βιβλιάριο διότι τους προσθέτει περιττό φόρτο εργασίας, ιδιαίτερα μετά την κατάργηση των βιβλιαρίων ασθενείας.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ