}

12 Νοεμβρίου, 2014

Με τα κομπιουτεράκια ανά χείρας υπολογίζουν το εύρος της ...δικαίωσης



Ο δικαστικός αγώνας είναι μονόδρομος για τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, αντί να παραδεχθεί τα λάθη της και να πει στην τρόικα «ΟΧΙ, ως εδώ με τις περικοπές διότι βάλλεται και το αξιόμαχό τους πλέον», προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι, υποστηρίζοντας ότι το αξιόμαχο διασφαλίζεται ακόμα και με τη μερική αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών και των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας.
Αντίθετη θέση έχουν βέβαια οι εκπρόσωποί τους, όπως προκύπτει και από τις σημερινές ανακοινώσεις των Ομοσπονδιών τους. Όλοι, μηδέ των «θεσμικών» ενώσεων των αποστράτων των ΕΔ, συμπίπτουν στην δικαστική διεκδίκηση των υπολοίπων ποσών, ενώ καθ’ ένας ανάλογα με την τακτική που ακολουθεί, σχεδιάζει τις επόμενες ενέργειές του.


Οι Ομοσπονδίες των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών εμφανίζονται να αναμένουν μια ακόμα κίνηση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κατά τη συζήτηση στη Βουλή της τροπολογίας που κατατέθηκε χθες. Του ζητούν να αποδεχτεί «τη σύντμηση της καταβολής των αναδρομικών στον ένα χρόνο έως 1.000 ευρώ και στα δυο χρόνια έως 2.000 ευρώ, ως ελάχιστη ένδειξη κατανόησης της απόστασης που χωρίζει το διατακτικό των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. από την προωθούμενη ρύθμιση», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζουν ακόμα στα μέλη τους ότι στις 28/11/2014 θα επανεξεταστεί από την Τριμελή Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας το κατά πόσο η ρύθμιση του υπουργείου συνιστά πλήρη συμμόρφωση με τις εν λόγω αποφάσεις. «Είναι αυτονόητο επομένως ότι τελούμε εν αναμονή για περαιτέρω κινήσεις μας. Όσον αφορά την διεκδίκηση του υπολοίπου ποσού των αναδρομικών, όπως αυτό θα προκύπτει εξατομικευμένα, μετά την ψήφιση της τροπολογίας, καλούμε και τους συναδέλφους μέσω των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών τους να προβούν στις δέουσες ενέργειες».

Πιο επιθετική ήταν η κίνηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία απέστειλε νέα δημόσια επιστολή στον πρωθυπουργό, δηλώνοντας: «Θα κριθούμε όλοι μας πολύ σύντομα. Ευτυχώς οι Έλληνες στρατιωτικοί έχουμε και καλή μνήμη και καλή κρίση. Η οποιαδήποτε απαξίωση θα επιστραφεί από εκεί που ξεκίνησε, αλλά ο χρόνος δυστυχώς θα είναι μακρύς μέχρι να επουλωθούν τα τραύματα που αυτή δημιούργησε». Του υπενθυμίζουν μάλιστα ότι ακόμα ηχούν στα αυτιά τους οι προεκλογικές υποσχέσεις για αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών στα επίπεδα του 2009 και  ότι  ουδέποτε κλήθηκαν σε διάλογο «Παρά του ότι το ζητήσαμε επανειλημμένως από τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, ως οι βασικοί προσφεύγοντες ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο ίδιος άλλωστε όφειλε να ενημερώσει και εμάς και όχι επιλεκτικά, με την παρούσα επιστολή μας σας διαβεβαιώνουμε απολύτως ότι ουδεμία εξουσιοδότηση δόθηκε, τουλάχιστον, από την Ομοσπονδία μας προς οποιονδήποτε να ομιλεί αντί ημών και εξ ονόματός μας, για τα μέλη μας, εν ενεργεία Έλληνες στρατιωτικούς».

Όλα αυτά έχουν τη σημασία τους φυσικά, αν και όλα κρίνονται με τους όρους της πραγματικής οικονομίας, εκεί όπου ο χρόνος μετρά δυσανάλογα για όλους μας. Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αντί να οπλίσει τους ένστολους με δύναμη και θάρρος, τους βάζει να τρέχουν στα δικηγορικά γραφεία με κομπιουτεράκια ανά χείρας για να υπολογίσουν το εύρος της ...δικαίωσης.

ΠΗΓΗ: POASY.GR POES.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ