}

04 Νοεμβρίου, 2014

Οι «φίλοι» της Μεγάλης Βρετανίας βάζουν νέα... τρικλοποδιά στην Κύπρο... Τι σου κάνει η αγάπη για τους Μουσουλμάνους!

Οι «φίλοι» της Μεγάλης Βρετανίας βάζουν νέα... τρικλοποδιά στην Κύπρο... Τι σου κάνει η αγάπη για τους Μουσουλμάνους!



Η Βρετανία δεν στήριξε ποτέ την Κύπρο και συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της, παρά το γεγονός πως θεωρείται φίλα προσκείμενη χώρα… Πρoτου προλάβει να στεγνώσει η μελάνη της επιστολής Αναστασιάδη στους «27», δια της οποίας εξήγγειλε πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, απόρροια των προκλήσεων στην ΑΟΖ, το Λονδίνο ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του.

Αδειάζει η Μεγάλη Βρετανία την απόφαση Αναστασιάδη για μπλοκάρισμα των τουρκικών ενταξιακών. Συγκεκριμένα, προσέγγισε επτά τουλάχιστον κράτη-μέλη ζητώντας όπως υποστηρίξουν την περίληψη συγκεκριμένης παραγράφου στα Συμπεράσματα του Δεκεμβρίου, για ξεπάγωμα δύο τουρκικών κεφαλαίων. Λειτουργώντας ως συνήγορος των θέσεων της Άγκυρας, το Λονδίνο αποδίδει στις τουρκικές προκλητικές ενέργειες εντός τηςκυπριακής ΑΟΖ μια προσπάθεια δήθεν διασφάλισης των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων για διαμοιρασμό των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων μετά από μία ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού.

Τις τελευταίες δύο βδομάδες, από τις 15 Οκτωβρίου, η Βρετανία έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ υπόσκαψης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αφενός έχει αμφισβητήσει την υπόσταση της κυπριακής ΑΟΖ και αφετέρου τορπίλισε κάθε προσπάθεια που καταβλήθηκε εκ μέρους της ΕΕ για διενέργεια διαβήματος προς τον ΟΗΕ αναφορικά με την τουρκική εισβολή στη θαλάσσια περιοχή Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ