}

04 Νοεμβρίου, 2014

Ένοπλες Δυνάμεις στο σκοτάδι! Τι καλείται να λύσει κι όχι απλά να διαχειριστεί ο Δένδιας



Image
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Νίκος Δένδιας ήρθε στο ΥΠΕΘΑ “διαβασμένος”. Ενημερωμένος για την“χειροβομβίδα χωρίς περόνη” που τώρα βρίσκεται στα δικά του χέρια: την απόγνωση των στελεχών ,του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.


Μετά από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο είναι η δική του σειρά να διαχειριστεί την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί οι στρατιωτικοί.Πολύ σκοτάδι στη ζωή τους. Η εκπληκτική φωτογραφία του Νίκου Παναγιωτόπουλουαπό την τελετή παραλαβής του ΥΠΕΘΑ από τον Νίκο Δένδια είναι χαρακτηριστική.

Η αναγνώριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από τον Νίκο Δένδια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτονόητη . Και πάντως έρχεται σε συνέχεια ανάλογης κατανόησης που είχαν δείξει και οι προηγούμενοι υπουργοί που πέρασαν από τοΥΠΕΘΑ τα χρόνια της κρίσης. Δεν είναι πλέον αρκετή…

Η ψυχολογία των στελεχών έχει “βαρύνει” μετά από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίστηκε το θέμα της εκτέλεσης της απόφασης του ΣτΕ. Το αίσθημα αδικίας που αισθάνονται οι στρατιωτικοί έγινε ακόμη πιο έντονο. Και το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις εξακολουθούν να λειτουργούν σε “ψηλές στροφές” δεν πρέπει κανέναν να ξεγελά. Ειδικά τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Αυτή είναι η μία “σκοτεινή πλευρά” της Εθνικής Άμυνας που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα ηγεσία. Η απλή διαχείριση της κατάστασης δεν είναι πλέον αρκετή. Πρέπει κάτι χειροπιαστό να δοθεί στο προσωπικό των ΕΔ . Κι αν η κυβέρνηση επιμείνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην επιστροφή των χρημάτων που δικαιούνται οι στρατιωτικοί στο 100%,οφείλει να βρει τρόπους για να ανακουφίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα το προσωπικό. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για απλές δηλώσεις κατανόησης και αναγνώρισης θυσιών. Όπως έμπρακτα κάθε ώρα,κάθε μέρα τα στελέχη αποδεικνύουν ότι στέκονται όρθια στην εκτέλεση της αποστολής τους, είναι υποχρεωμένη και η κυβέρνηση -επιτέλους- να δείξει ότι νοιάζεται πραγματικά να έχει η χώρα Ένοπλες Δυνάμεις .

Το δεύτερο σκέλος της δήλωσης Δένδια περί “ξίφους” που η Ελλάδα δικαίως κρατά για να υπερασπίζεται όσα δικαιούται επίσης μίλησε στις καρδιές των στρατιωτικών αλλά και των πολιτών. Η Ελλάδα βεβαίως και πρέπει να αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση την διαρκώς αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία ότι κόκκινες γραμμές υπάρχουν και δεν μπορούν να ξεπεραστούν. Η ανάληψη των καθηκόντων από έναν νέο ΥΕΘΑ ήταν μια καλή ευκαιρία να γίνει αυτή η υπενθύμιση. Και καλώς την έκανε ο κ.Δένδιας ο οποίος έχει την φήμη ψύχραιμου ανθρώπου. Η ψυχραιμία του θα είναι χρήσιμη ως “αντίδοτο” στους κατ΄ επάγγελμα “πατριώτες” που σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύονται πιο επικίνδυνοι ακόμη και από τους εχθρούς της χώρας. Αυτοί αποτελούν μια άλλη “σκοτεινή” ιστορία η οποία ευτυχώς αφορά μια ελάχιστη μειοψηφία ,ανάλογη μ΄ αυτή που ο Δένδιας αντιμετώπισε -επιτυχώς- στην Ελληνική Αστυνομία. Ελπίζουμε ότι θα πράξει το ίδιο και στις ΕΔ αν χρειαστεί.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ