}

03 Νοεμβρίου, 2014

“Εκλέξτε πρόεδρο ή Χρεοκοπία”. Ο νέος εκβιασμός των μνημονιακών για να αποφύγουν τις εκλογές!


Διαβάζουμε στην καθημερινή Πού, ποιοι και πώς ψάχνουν τους «180»
Πού, ποιοι και πώς ψάχνουν τους «180»
 298125_0
Γνωστοί Μαφιόζοι από τους οποίους θα επιλεγεί
ο υποψήφιος πρόεδρος που θα εκλεγεί με εκβιασμό!
Την πιθανότητα να ζητήσει η κυβέρνηση τη σχεδόν ταυτόχρονη έγκριση της συμφωνίας για το ελληνικό χρέος με την ανάδειξη του διαδόχου του κ. Κ. Παπούλια εξετάζουν σοβαρά υψηλόβαθμα κυβερνητικά κλιμάκια.
Στο δίλημμα «ασφαλής λύση ή πορεία προς το άγνωστο» είναι πολύ πιθανό να κληθούν τελικώς να τοποθετηθούν οι βουλευτές ταυτόχρονα με την παροχή ή όχι θετικής ψήφου για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού εσχάτως, στα υψηλόβαθμα κυβερνητικά κλιμάκια εξετάζεται σοβαρά η πιθανότητα να ζητήσει η κυβέρνηση τη σχεδόν ταυτόχρονη έγκριση της συμφωνίας για το ελληνικό χρέος με την ανάδειξη του διαδόχου του κ. Κ. Παπούλια. Κάτι τέτοιο εκτιμάται ότι…
θα ενισχύσει σημαντικά την προσπάθεια εξεύρεσης των 180 βουλευτών, αφού, όπως σημειώνουν ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, τα μέλη του Κοινοβουλίου θα πρέπει είτε να αποδεχθούν μία λύση που θα περιλαμβάνει τη στήριξη της Ευρωζώνης, του ΔΝΤ και των αγορών, είτε την απόρριψή της, με όποιους κινδύνους αυτή η εξέλιξη εγκυμονεί.
Το «μαρκάρισμα» προς τους  βουλευτές είναι ήδη στενό, αλλά, επί του παρόντος τουλάχιστον, άτυπο και στηρίζεται κυρίως στις προσωπικές και φιλικές σχέσεις που στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ διατηρούν με συναδέλφους τους από τη ΔΗΜΑΡ, τους ΑΝΕΛ και την πτέρυγα των ανεξαρτήτων, που αριθμούν συνολικά 23 βουλευτές. Αλλωστε, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και χρήζει ειδικού χειρισμού, όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη.
Οι πιο λεπτοί χειρισμοί εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν σε σχέση με τους βουλευτές του κόμματος του κ. Π. Καμμένου, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από τη Ν.Δ. Το κλίμα που εισπράττουν τα κυβερνητικά στελέχη από τους συναδέλφους τους των ΑΝΕΛ είναι ότι δεν επιθυμούν –αυτή την ώρα τουλάχιστον– να έρθουν σε ευθεία σύγκρουση με τον αρχηγό του κόμματος ούτε να δημιουργήσουν διασπαστικές τάσεις, ευελπιστώντας, ίσως, ότι στο διάστημα που απομένει έως τις αρχές Φεβρουαρίου, θα μπορούσε να μεταβληθεί συνολικά η στάση του κόμματός τους λόγω του διλήμματος που θα τεθεί από την κυβέρνηση. Τους πιο στενούς διαύλους επικοινωνίας με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ διατηρεί ο πρώην υπουργός Κων. Μαρκόπουλος, λόγω της προηγούμενης παρουσίας του στο κόμμα. Πρόκειται για τους Τέρενς Κουίκ, Παύλο Χαϊκάλη, Παναγιώτη Μελά, Μαρία Κόλλια, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Ελενα Κουντουρά και Στ. Ξουλίδου, που στην πλειονότητά τους προέρχονται από την Κεντροδεξιά και υπό συνθήκες θεωρείται ότι θα μπορούσαν να στηρίξουν το κυβερνητικό αίτημα για σταθερότητα και αποφυγή εκλογών. Τακτικοί συνομιλητές των παραπάνω βουλευτών είναι επίσης ο κ. Μ. Βορίδης, ο κ. Νικ. Κακλαμάνης, αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, ο οποίος εκ του ρόλου του συνομιλεί με όλους.
Από τους ΑΝΕΛ πιο δύσκολο εικάζεται ότι θα είναι να μεταβάλουν στάση, πλην του ιδίου του κ. Καμμένου, οι κ. Ν. Νικολόπουλος, Γ. Αβραμίδης, Γ. Δημαράς και Μαρ. Ουζουνίδης, ενώ με ερωτηματικό παραμένει η στάση του κ. Κων. Δαμοβολίτη.
Αντιστοίχως, από το ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Παιδείας Ανδρ. Λοβέρδος και ιδιαίτερα ο κ. Σαχινίδης συζητούν τακτικά με τους ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από την Κεντροαριστερά. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι οι Γ. Πανούσης, Δ. Αναγνωστάκης, Θ. Ψύρρας, Γ. Κυρίτσης και Ν. Φούντα, οι οποίοι έσπευσαν να πάρουν αποστάσεις από τη στρατηγική προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται σε συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ αλλά και με το «Ποτάμι» και δεν αποκλείεται, υπό την προϋπόθεση της δημιουργίας ενός ισχυρού κεντροαριστερού πόλου, να υπερψηφίσουν τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Ενας τρίτος κύκλος βουλευτών, η στάση των οποίων εκτιμάται από στελέχη της Ν.Δ. ότι μπορεί να ψηφίσουν με κριτήριο τη μη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι οι Χρήστος Αηδόνης, Γρηγόρης Ψαριανός, Μίμης Ανδρουλάκης, Βασίλης Οικονόμου, Κατερίνα Μάρκου και Μάρκος Μπόλαρης, οι οποίοι έχουν κεντροαριστερές αναφορές, αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν δείξει ότι διαφωνούν με τη γενικότερη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο ισχύει και με τους Γ. Νταβρή, Κ. Γιοβανόπουλο και  Γ. Κασαπίδη. «Αγνωστο Χ» χαρακτηρίζουν, ωστόσο, τα κυβερνητικά στελέχη τη στάση που θα τηρήσει ο επίσης προερχόμενος από την κυβερνητική παράταξη Β. Πολύδωρας. Τέλος, στους πιθανούς υποστηρικτές του αιτήματος για σταθερότητα προσθέτουν ορισμένοι στη Ν.Δ. και τους Μ. Ανδρουλάκη, Π. Μουτσινά και Γ. Κουράκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ