}

09 Νοεμβρίου, 2014

"Περνάει ο Στρατός, της Ελλάδος φρουρός" - Ο Κώστας Φράγκος γράφει προς τον νέο ΥΕΘΑ



Του Κων. Φράγκου

Το Έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό
ό,τι είναι αληθές.
Δ. Σολωμός

Είχα, ήδη, ετοιμάσει ένα άλλο κείμενο, όταν πληροφορήθηκα ότι ως νέος Υπουργός Άμυνας ορίσθηκε ο κ. Νίκος Δένδιας. Κρατάω μόνο τον τίτλο και το σχόλιο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη. (Γιατί τις κάνουμε τις παρελάσεις, αφού αποκλείουμε τους πολίτες; Για να βλεπόμαστε μεταξύ μας;) Προχωρώ σε ένα άλλο αφιερωμένο στον κ. Δένδια, του οποίου προηγήθηκε μια καλή φήμη και εξαίρετη καλή μαρτυρία… Αρχή άνδρα δείκνυσι.

Είναι τυχερός ο κ. Ν.Δ., γιατί βρίσκει στο ΥΕΘΑ μια ομάδα έμπειρων και αξιόπιστων συνεργατών – πολιτικών (ΑΝΥΕΘΑ κ. Φ. Γεννηματά, ΥΦΕΘΑ κ. Γ. Λαμπρόπουλος, Γ.Γ. κ. Α. Οικονόμου, με πολυεμπειρότατο τον ΥΦΕΘΑ) και ικανούς Επιτελάρχες, αλλά, κυρίως, ότι αναλαμβάνει ένα Υπουργείο στο οποίο έχουν γίνει πολλά, τελευταία, από τον κ. Δ. Αβραμόπουλο, ο οποίος πρόλαβε τη διάλυση που το οδηγούσαν οι προκάτοχοί του (εξαιρώ, φυσικά, τον υπηρεσιακό, εξαίρετο, Στρατηγό Φ. Φράγκο). Μεγάλες οι ευθύνες του για τη συνέχεια της προσπάθειας επαναδυνάμωσης των Ε.Δ., οι οποίες, επαναλαμβάνω, είχαν απαξιωθεί και υποβαθμισθεί μέχρι σημείου η εγκατάλειψη αυτή να αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας, χωρίς υπερβολή.

Η διαφθορά

Τον παραπέμπω, χωρίς σχόλια, σε τρεις αφορισμούς του προκατόχου του, κ. Π. Μπεγλίτη, ο οποίος, στα θέματα διαφάνειας εξοπλισμών, υπήρξε λευκός.
Από τους εξοπλισμούς πλούτισαν και έκαναν πολιτική καριέρα πολλοί. (ΣΣ Ουδείς ελέγχθηκε, πλην Τσοχατζόπουλου – Σμπώκου.)
Υπάρχουν υποκυκλώματα ανθρώπων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στο ΥΕΘΑ που ελέγχουν τους εξοπλισμούς. (ΣΣ Ακόμη και ΣΗΜΕΡΑ, κ. Υπουργέ, ακόμη και σήμερα. Είναι όργανα βαρόνων.)
Γύρω από τα Αντισταθμιστικά Οφέλη (ΑΩ) έχει στηθεί πανηγύρι, χωρίς να υπάρχει ανταποδοτικότητα. (ΣΣ Ακόμη και ΣΗΜΕΡΑ, κ. Υπουργέ.)

Αφήνω τον κ. Μπεγλίτη και έρχομαι σε μια άλλη συγκλονιστική διαπίστωση, δια χειρός του Δντή της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, κ. Α. Παπαχελά. «Τα ΑΩ απεδείχθησαν μια από τις μεγαλύτερες κομπίνες και σε ελάχιστες περιπτώσεις άφησαν οφέλη στο Δημόσιο. Στην πράξη φαγώθηκαν σε Καγιέν, χλιδάτη ζωή για λίγους, καλά διασυνδεμένους (με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες). Δεν έμεινε καθόλου οξυγόνο για προσπάθειες της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας (δημόσιας και ιδιωτικής) αφού 2–3 αντιπρόσωποι τα απομυζούσαν.» (Κ 04.01.2014)

Θα προσθέσω κι εγώ κάτι σχετικό με τα παραπάνω:
Τα ΕΑΣ ζουν με οξυγόνο. Τα διέλυσαν οι άθλιες διοικήσεις, τα σκάνδαλα και οι συνδικαλιστές.
Η ΕΛΒΟ, η βασική αυτοκινητοβιομηχανία μας, ξεπουλιέται, μπιρ–παρά, από το ΤΑΙΠΕΔ. Σε λίγο, αν δε σπεύσετε, θα τη διαφεντεύει κάποιος Γάλλος ή Γερμανός, που πίσω του, ίσως, κρύβονται ύποπτα συμφέροντα.
Η ιδιωτική αμυντική βιομηχανία (ΣΕΚΠΥ) έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της, οι δραστηριότητες κλείνουν η μία μετά την άλλη, και σαμποτάρεται συστηματικά από τα κυκλώματα. Ας μην παραλείψει ο κ. Υπουργός να καλέσει τον Πρόεδρο του ΣΕΚΠΥ, κ. Α. Ροζολή, να τον ενημερώσει σχετικά.
Όταν καθίσετε καλά στην καρέκλα σας, θα διαπιστώσετε ότι ένα σοβαρότατο τμήμα του Υπουργείου σας δεν το ελέγχετε. Είναι η Γεν. Δνση Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ). Είναι ντομίνιο ελεγχόμενο από τον κ. Ε. Βενιζέλο (από το 2011). Ουδείς δύναται να την ελέγξει. Όποιος αποπειράθηκε, βρήκε μπροστά του τον κ. Αντιπρόεδρο, που, ως δεκανίκι της Κυβέρνησης, κουνάει το δάχτυλο στον κ. Πρωθυπουργό.

Η ισχύς των Ε.Δ. μας

Ένα κράτος για να είναι ασφαλές και να ευημερεί πρέπει
να είναι, τουλάχιστον, το ίδιο ισχυρό με τους γείτονές του.
Θουκιδίδης

Θέλετε και κάτι άλλο Θουκιδιδικό, πολύ επίκαιρο; «Τον γαρ εχθρόν ουχ ων δρα μόνον, αλλά και της διανοίας προ-αμύναισθαι χρη…»

Κατά τη δεκαπενταετία 1996–2011, το θράσος, η ξιπασιά και η αρπαγή του εθνικού θησαυρού ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Αν για τη γειτονική Ιταλία υποστηρίζεται ότι ο μεγάλος κίνδυνος για την κοινωνία είναι οι διασυνδέσεις των κρατικών παραγόντων με τη Μαφία, μαφία, για την Ελλάδα, είναι το ίδιο το Κράτος.

Δε νομίζω ότι υπάρχει νοήμων και καθαρά σκεπτόμενος Έλληνας που να μην έχει αντιληφθεί ότι η Χώρα πάσχει από καθολικό καρκίνο. Έχουν προσβληθεί υγεία, παιδεία, ασφάλεια πολιτών, ασφάλεια συνόρων, οικονομία (σε πλήρη χρεοκοπία). Είναι δυνατόν η Άμυνα να έμενε αμόλυντη; Τις πταίει; Το ξέρετε, κ. Υπουργέ, ας μη σας κουράζω: Η κλεπτομανής συντεχνία των πολιτικών που υπήρξε η εστία της διαφθοράς και του δωσιλογισμού. Διερωτηθήκατε, παρακαλώ, πότε οι Ε.Δ. ήσαν πιο ισχυρές; Κατά την κρίση της Ίμιας, το εθνικό φιάσκο, ή τώρα; Δαπανήσαμε 32 με 34 δις € και μόλις προ μηνών καταφέραμε να αξιοποιήσουμε μερικώς τα αξιόλογα πολεμικά συστήματα, που τα είχαν βυθίσει σε τενάγη οι συνάδελφοί σας. Θα υποστείτε, ασφαλώς, τη βάσανο των αλλεπάλληλων ενημερώσεων από τα Επιτελεία. Είναι γεγονός ότι τα στελέχη, περιφρονημένα, υποβαθμισμένα, πενόμενα, υβριζόμενα (αυτιστικούς είχε ονομάσει τους αξιωματικούς ο κ. Ε. Βενιζέλος και τους είχε περικόψει τους γλίσχρους μισθούς τους κατά 50%), προσπαθούν… Αρχηγός Επιτελείου, προσφάτως αποστρατευθείς, λαμβάνει σύνταξη 1.304 €!

Μην ικανοποιηθείτε εκτός αν σας εξηγήσουν, λεπτομερώς, τι συμβαίνει με τη διαθεσιμότητα των πολεμικών μέσων. Να δείτε τις ελλείψεις, τα δραματικά κενά υλικού και προσωπικού. Ψάξτε να βρείτε σε ποιο επίπεδο βρίσκεται το φρόνημα των στελεχών. Οι Ε.Δ. μας, δυστυχώς, απέχουν πολύ από το επίπεδο που είναι αναγκαίο για την αποτροπή.
Ψάξτε, επίσης, να βρείτε σε ποιο ποσοστό είναι στελεχωμένες οι μάχιμες μονάδες και πόσοι κληρωτοί ή μη βρίσκονται στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Μήπως υπάρχουν «ευγενή τέκνα» που υπηρετούν τη θητεία τους από το σπίτι τους ή το μαγαζί του πατέρα τους;
Ρωτήστε αν με τον υπάρχοντα Νόμο περί Προμηθειών (3978/2011) του κ. Ε. Βενιζέλου, μπορεί να γίνει, εγκαίρως, η προμήθεια έστω 50 σκελεών για στρατιώτες. Ας μη μιλήσουμε για ανταλλακτικά. Αντικαταστήστε τον αμέσως.
Γρηγορείτε… Δεν έχετε καθόλου χρόνο. Εκτός αν αποφασίσετε να περάσετε «ήρεμα», χωρίς στεναχώριες, μόνο με παρατάξεις και επισκέψεις.
Προσπαθήστε να απαλλάξετε το Υπουργείο σας από τη μέγγενη Βενιζέλου στη ΓΔΑΕΕ.
Προσπαθήστε να μειώσετε τα όσα εκφράζονται από τους αφορισμούς Μπεγλίτη.

Καλή επιτυχία.

Υ.Γ. 1. Σε επίρρωση των ανωτέρω, παραθέτω πρόσφατο σχόλιο της έγκυρης DEFENSE NEWS (29-Σεπτ-2014): Η Τουρκία είναι 24η στον κόσμο εξαγωγεύς πολεμικού υλικού (με τεράστια συνεισφορά στα οικονομικά της Χώρας). Η μεγάλη εταιρεία ηλεκτρονικών ASELSAN καμαρώνει 67η στη λίστα παγκοσμίως και η TUCAS (αεροπ.) 80η. Για τις δικές μας αναφέρθηκα πιο πάνω. Ουδεμία αγορά πολεμικού υλικού γίνεται άνευ συμμετοχής της Τουρκίας με ελάχιστο 50% (εμείς αγοράσαμε υπερκοστολογημένα τα Ε/Π ΝΗ-90, με ελληνική συμμετοχή 1,97%, 320 εκ. € προκαταβολή και δεν έχουμε παραλάβει ούτε τα μισά).

2. Σας χαιρέτισαν και οι Τούρκοι με τον πλου της φρεγάτας BUYUKADA στον Καφηρέα. Σε λίγο θα πλεύσουν και στο Φάληρο, αν δεν αφυπνισθούμε.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ