}

09 Νοεμβρίου, 2014

Το νοσηρό σχέδιο προκειμένου η Ελλάδα να ολοκληρωθεί σαν προτεκτοράτο χρέους…

Posted by olympiada στο Νοεμβρίου 9, 2014

Γράφει ο Μαγια

Να, λοιπόν, που ο Σόιμπλε …αντιγράφει τον Παπούλια.
«Εάν υπάρχει συναίνεση, όλα τα άλλα μπορούν να συζητηθούν», είχε απαντήσει ο Πρόεδρος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν έθεσε επιτακτικά το αίτημα της άμεσης προσφυγής στις κάλπες.
«Τελειώστε πρώτα το πρόγραμμα και μετά βλέπουμε για τα υπόλοιπα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, όταν η κυβέρνηση των εντελοδόχων, εκτοξεύοντας στα ύψη την πολιτική ηλιθιότητά της, εμφανίσθηκε επί σκηνής να ανακαλύπτει, τάχα, τη γοητεία του διαζυγίου από τα Μνημόνια.
Όπως μονότονα επαναλαμβάνουμε, οι επικυρίαρχοι δεν έχουν τελειώσει ακόμη τη «δουλειά». Δεν έχουν εκτελεστεί όλα τα «συμβόλαια». Ασφαλιστικό, ομαδικές απολύσεις, λοκ άουτ, νέο μισθολόγιο, εργασιακά, απολύσεις στο Δημόσιο, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, αλλά και παραδοχή δημοσιονομικού κενού 2 δισ. ευρώ, περιλαμβάνονται στην ατζέντα που θέτει η Τρόικα, προκειμένου η Ελλάδα να ολοκληρωθεί σαν προτεκτοράτο χρέους. Και αυτή είναι η τελευταία αποστολή της παραπαίουσας κυβέρνησης, που επιμένει να θεωρεί ότι, ο τράχηλος του Έλληνος υπομένει κι άλλη βαρβαρότητα.
Η νέα σαπουνόπερα είναι καλά σκηνοθετημένη. Δραματοποιούν την κατάσταση, προσδίδοντας διαστάσεις θρίλερ, σε μια συμφωνημένη διαδικασία. Ενώ τα περί εμπλοκής των… σκληρών «διαπραγματεύσεων» συνιστούν το κερασάκι στην τούρτα του εντυπωσιασμού και εξαπάτησης της κοινής γνώμης.
Σύμφωνα με το νοσηρό σχέδιό τους πρέπει να φτάσουν παντί τρόπω έως την Προεδρική εκλογή. Με την προσδοκία, πως θα πεισθούν και οι βουλευτές της …αδιευκρίνιστης ψήφου, (δεν τους αρκούν οι «λαγοί και τα πετραχήλια») ότι, η κυβέρνηση δίνει …«ηρωικές μάχες» για το εθνικό συμφέρον.
Είναι προφανές ότι, σ΄ αυτό το άθλιο παιχνίδι, οι γκεμπελίσκοι της Διαπλοκής θα τα «δώσουν όλα»!
Ωστόσο, το τελευταίο πράγμα, που απασχολεί τους εταίρους-δανειστές είναι η προσωπική πολιτική επιβίωση των Σαμαρά και Βενιζέλου. Ποσώς νοιάζονται για το τι θ΄ απογίνουν οι εντελοδόχοι-συνεργάτες τους μόλις εκπληρώσουν την αποστολή που τους έχουν αναθέσει: Να δεθεί πισθάγκωνα η χώρα, ώστε να εμποδιστεί η νέα κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα για το οποίο θα ψηφιστεί από τον λαό.
Δυστυχώς, όσο παραμένει στην εξουσία το αδίστακτο Μνημονιακό σύστημα Σαμαρά-Βενιζέλου, τόσο επιδεινώνεται η θέση της χώρας και το δράμα του λαού. Κάθε μέρα που περνάει αφήνει αδιάκοπα κι άλλη «καμένη γη»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ