Στο σκαμνί για τα σκάνδαλα του Λιάπη 13 στελέχη του ΟΣΕ
Με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος που επισείει ισόβια κάθειρξη, παραπέμπονται να δικαστούν 13 πρώην μεγαλοστελέχη του ΟΣΕ, για τις αμαρτωλές συμβάσεις που είχε προωθήσει ο τότε υπουργός Μιχάλης Λιάπης.Η Δικαιοσύνη που κάνει πολύ καλά τη δουλειά της παραπέμποντας ολόκληρο το κύκλωμα των επίορκων στελεχών, δεν μπορεί να αγγίξει τον ανιψιό του εθνάρχη, γιατί φρόντισε η Βουλή και μάλιστα δύο φορές να τον απαλλάξει από τις κατηγορίες και τώρα κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσα σε Βουκουρέστι, Βερολίνο και Ζυρίχη όπως όλοι οι υπουργοί που ενέχονται στα σκάνδαλα με τις μίζες της Siemens.
Η απόφαση της Βουλής να συγκαλύψει τις βαρύτατες κακουργηματικές ευθύνες του Μιχάλη Λιάπη, τόσο στα σκάνδαλα με τη Siemens, όσο και για τις απάτες με τον ΟΣΕ καταργεί κάθε έννοια δικαίου και εξευτελίζει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.
Γιατί δεν μπορεί να παραπέμπονται οι υπάλληλοι για τις απάτες στον ΟΣΕ και ταυτόχρονα να εξασφαλίζει ιδιότυπη ασυλία ο υπουργός που προώθησε όλες αυτές τις αμαρτωλές συμβάσεις, χαρίζοντας εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα σε φιλική του εταιρεία.
Ο συμψηφισμός των σκανδάλων ανάμεσα σε εμπλεκόμενα στελέχη των δύο κομμάτων Νέας .
Σε μια χρεοκοπημένη χώρα που κάποιοι φρόντισαν να πετσοκόψουν μισθούς και συντάξεις, που μετράει δύο εκατομμύρια ανέργους και πέντε εκατομμύρια ανθρώπους να βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, αποτελεί πρόκληση η ατιμωρησία των εμπλεκόμενων υπουργών στα γιγαντιαία σκάνδαλα.
Σε μια χρεοκοπημένη χώρα που κάποιοι φρόντισαν να πετσοκόψουν μισθούς και συντάξεις, που μετράει δύο εκατομμύρια ανέργους και πέντε εκατομμύρια ανθρώπους να βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, αποτελεί πρόκληση η ατιμωρησία των εμπλεκόμενων υπουργών στα γιγαντιαία σκάνδαλα.
Η ασυλία των πολιτικών καταρρακώνει την αξιοπιστία του πολιτικού προσωπικού και των κομμάτων δημιουργώντας συνθήκες εκτροπής. Δεν είναι τυχαίο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν εμπιστεύεται πλέον κανέναν, με ότι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Γιατί δεν μπορεί η Βουλή να λειτουργεί με όρους πολιτικής μαφίας και να εμποδίζει τη διερεύνηση των σκανδάλων από τη Δικαιοσύνη. Το μπλόκο της Βουλής στις διώξεις των υπουργών που εμπλέκονται στα σκάνδαλα μπορεί να αθωώσει και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους οι οποίοι στο δικαστήριο θα επικαλεστούν την πολιτική εντολή που είχαν απ΄ τον αρμόδιο υπουργό για να προχωρήσουν οι αμαρτωλές συμβάσεις στον ΟΣΕ.
Βέβαια γνωρίζουν ότι το δικαστήριο δεν μπορεί να υποχρεώσει τον Μιχάλη Λιάπη να καταθέσει, γιατί η Βουλή δεν το επιτρέπει. Εξάλλου αν δεν εξασφαλίζει ασυλία από τη Βουλή, θα είχε κληθεί να καταθέσει ως κατηγορούμενος γιατί έχει την κύρια ευθύνη για το σκάνδαλο του ΟΣΕ όπως επίσης και για τις χαριστικές συμβάσεις που είχε υπογράψει με τη Siemens.
H δίωξη για τις συμβάσεις του ΟΣΕ είχε ασκηθεί πριν από δύο χρόνια από την εισαγγελέα πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου, η οποία αξιολογώντας το υλικό που συγκέντρωσε, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία και άμεση συνέργεια στο αδίκημα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 – 1950. Η λίστα των κατηγορουμένων περιλαμβάνει 13 μη πολιτικά πρόσωπα και όταν η εισαγγελική έρευνα προσέκρουσε στις ευθύνες του Μιχάλη Λιάπη διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Η διακομματική ομερτά και οι συμφωνίες ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. για τα στελέχη τους που εμπλέκονται στα σκάνδαλα, λειτούργησε για μια ακόμα φορά αποτελεσματικά και ο Μιχάλης Λιάπης γλύτωσε για μια ακόμα φορά για να συνεχίσει να κοροϊδεύει την κοινωνία από τα σαλέ της Ελβετίας και οδηγώντας όταν έρχεται στην Ελλάδα πανάκριβα τζιπ με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου