}

20 Δεκεμβρίου, 2014

Κατάντια κομμάτων και δημοκρατίας. Αυτοί είναι οι βουλευτές που θα ορίσουν το μέλλον της χώρας.


Σύμφωνα με την πολιτική επιστήμη: «πολιτικό κόμμα είναι μία ομάδα ανθρώπων που στόχο έχουν την κατάληψη της εξουσίας». Κάνοντας πιο πραγματιστικό αυτόν τον ορισμό θα λέγαμε ότι: «πολιτικό κόμμα είναι ένα ιδιωτικό κλάμπ που νέμεται τη λαϊκή κυριαρχία με το τέχνασμα της αντιπροσώπευσης».

Ε, λοιπόν στην Ελλάδα, αυτό το ιδιωτικό κλάμπ είναι πάνω από Σύνταγμα και νόμους, πλήρως ατιμώρητο, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζεται σαν ανώτατος κρατικός θεσμός, τον οποίο συντηρεί ο λαός με τους φόρους του.
Αυτό το κλειστό κομματικό σύστημα, με το κληρονομικό πολιτικό προσωπικό του, έχει φτιάξει το Σύνταγμα των Ελλήνων, το υποτιθέμενο δικό μας Σύνταγμα  και αυτό μόνο έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να το αναθεωρεί όποτε θέλει και φυσικά μπορεί να παραβιάζει το ίδιο το δικό του Σύνταγμα κατά το δοκούν, παραμένοντας πλήρως ατιμώρητο.
Δείτε τι συμβαίνει αυτές τις μέρες με την εκλογή του ΠτΔ, γεγονότα τα οποία και αποκαλύπτουν την ποιότητα του κομματικού συστήματος. Αντί ο ΠτΔ να εκλέγεται άμεσα και απευθείας από το λαό, χωρίς μεσάζοντες και τραγελαφικές καταστάσεις, εντούτοις ακόμα και αυτό το θέμα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του πολιτικού προσωπικού. 
Σήμερα ο κυβερνητικός συνασπισμός ΝΔ- ΠΑΣΟΚ απαριθμεί 152 έδρες           από τις 162 που είχε μετά τις εκλογές του 2012 το σταυρόλεξο που ακούει στο όνομα εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας χρειάζεται γερούς λύτες.
Με το ρευστό πολιτικό σκηνικό που δημιουργήθηκε στους κόλπους των μικρών κομμάτων ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ έπειτα από τις ευρωεκλογές και τα χαμηλά ποσοστά τους κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει εάν οι επιπλέον 28 έδρες που χρειάζεται η κυβέρνηση για να εκλέξει πρόεδρος τη Δημοκρατίας θα βρεθούν και μάλιστα εύκολα.
Αν λάβει κανείς ως δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει οποιαδήποτε   πρόταση για Πρόεδρο ... ακόμα και αν πρόκειται για πρόσωπο που προέρχεται από την Αριστερά αλλά και τους ΑΝΕΛΚΚΕ και ΧΑ που έχουν δηλώσει πως θα καταψηφίσουν τότε τα κουκιά βγαίνουν μετρημένα, καθώς ΣΥΡΙΖΑ με τους υπόλοιπους τρεις διαθέτουν 112 βουλευτές.
Όπως όλα δείχνουν το αποτέλεσμα θα κρίνουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές οι οποίοι αποτελούν μια ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή. Συνολικά είναι 23 και οι αποφάσεις τους, οι συμμαχίες, τα παζάρια μέχρι και την τελευταία στιγμή θα κρίνουν το αποτέλεσμα.
Από τους 23 βουλευτές τέσσερις έχουν φύγει από τη ΝΔ και έξι από το ΠΑΣΟΚ, επτά (;) από του ΑΝΕΛ και τέσσερις από τη ΔΗΜΑΡ, ενώ δύο από τη Χρυσή Αυγή.

Η κατανομή των εδρών στη Βουλή σήμερα και το 2012
Κόμμα                  2014     2012
ΝΔ                       125        129
ΣΥΡΙΖΑ                  71         71
ΠΑΣΟΚ                  27         33
ΑΝΕΛ                    13          20 
ΧΑ                       16          18
ΔΗΜΑΡ                  13          17
ΚΚΕ                     12          12
Ανεξάρτητοι          23 (;)           

Από τους ανεξάρτητους κάποιοι έχουν, κιόλας, συμφωνήσει να ενταχθούν σε άλλα κόμματα και άλλοι το διαπραγματεύονται.  Όπως βλέπετε οι ιδεολογίες είναι για το πόπολο ...   


Γιατί όπως δείχνουν τα πράγματα ανοιγει ο κουμπαράς που «δεν υπήρχε»! Και όλα αυτά, χωρις να λάβουμε υπ’ όψιν μας οτι «χρηματισμός» ειναι και η συνεχής παρουσία στα κανάλια νταβατζήδων σε ζώνες τηλεθέασης. Εδω είδαμε Μεγκάλο – βουλευτες να γίνονται…λαγοί μόλις έσκασε η δίωξη για το σκανδαλο του ΟΣΕ, καταγγέλλοντας τον Νικολοπουλο που το ανέδειξε!

Ο κουμπαράς ηταν παντα εδω, μολύνοντας την πολιτική ζωή και μονο ενα σφυρί μπορει να τον κομματιάσει: Του βασικού μετόχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ