}

21 Δεκεμβρίου, 2014

Αναδρομικά του Σ.τ.Ε.: Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η κοινωνική αναλγησία και η μνησικακία του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης

Συνάδελφοι, δυστυχώς, όπως φαίνεται από τη μισθοδοσία του μηνός Ιανουαρίου 2015 που θα καταβληθεί σε λίγες ημέρες, δεν μπήκαν στο μισθό τα χρήματα από τα αναδρομικά του χρονικού διαστήματος από μήνα Αύγουστο 2012 μέχρι Ιούνιο 2014. Η σχετική Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), λόγω απόφασης ΣτΕ, ορίζει ότι τα αναδρομικά ποσά που υπερβαίνουν τα 250 ευρώ θα καταβληθούν σε 36 ισόποσες μηνιαίες δόσεις (3 έτη), με αρχή της πρώτης με τη μισθοδοσία του Φεβρουαρίου 2015, δηλαδή την 27 Ιανουαρίου 2015. Για ποσά μέχρι 250 ευρώ, αυτά θα καταβληθούν ολόκληρα με την επόμενη μισθοδοσία.



Θεωρούμε, ότι για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η κοινωνική αναλγησία και η μνησικακία έναντι των στρατιωτικών του οικονομικού επιτελείου  της Κυβέρνησης που θα έπρεπε έγκαιρα να είχε λάβει τα αναγκαία μέτρα έτσι ώστε με την παρούσα μισθοδοσία, λογω και των αυξημένων αναγκών των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να είχε ξεκινήσει η διαδικασία και επιτέλους να γνωρίζαμε όλοι οι οι συνταξιούχοι των Σ.Α. και των Ε.Δ., δηλαδή 170.000 οικογένειες, τελικά, τι μισθό θα λαμβάνουμε από εδώ και στο εξής. Προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά για την αργοπορία της εκτέλεσης της απόφασης, η οποία μόνο αγανάκτηση μας προκαλεί και θα πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπευθυνοι για τους λόγους που έγινε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ