}

14 Ιανουαρίου, 2015

Τσίπρας: Εμείς δεν παίρναμε προμήθειες και δεν μας έχει κανένας στο τσεπάκι του.


Στο Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής μίλησε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά και δηλώνοντας σίγουρος για εκλογική νίκη του κόμματός του.

«Στις 25 Ιανουαρίου η Ελλάδα θα πει ναι στο
μέλλον.
Ναι στην αξιοπρέπεια. Ναι στην δημοκρατία. Ο λαός τους γυρίζει την πλάτη. Παίρνει την ζωή στα χέρια του. Δίνει δύναμη στην δική του φωνή, στην δική του θέληση. Καλούμε τους ανθρώπους να γράψουμε μαζί μια σημαντική ιστορική σελίδα. Να γίνουν μέρος της ιστορίας», τόνισε αρχικά ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, θέλησε να τονίσει τις διαφορές του με τον Αντώνη Σαμαρά και χαρακτηριστικά υπογράμμισε:

«O κ. Σαμαράς ήδη έχει ηττηθεί εκλογικά και πολιτικά, πριν ανοίξουν οι κάλπες. Γι` αυτό αρνείται τον διάλογο.

Η Αριστερά ζητά την εμπιστοσύνη και την στήριξη του λαού για να διαπραγματευτεί αποφασιστικά, σθεναρά. Mε πείσμα!

Εμείς δεν είμαστε σαν τον κ. Σαμαρά, που το 2012 υποσχέθηκε αναδιαπραγματεύσεις και απαγκιστρώσεις και το γύρισε τούμπα το ίδιο βράδυ των εκλογών. Γιατί εμάς δε μας έχει κανένας στο τσεπάκι του. Δεν παίρναμε επί χρόνια προμήθειες στα κομματικά μας ταμεία από εταιρείες».

Αναφέρθηκε ακόμη στο Grexit και το θέμα του χρέους: «Τι ήττα είναι για έναν Πρωθυπουργό, να δηλώνει από το καφενείο της Βουλής ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει ευρώ στην Ελλάδα.

Τον κ. Σαμαρά τον διαψεύδουν τώρα όλοι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Βγαίνουν πια και ζητούν ανοιχτά να υπάρξει λύση στο ζήτημα του χρέους.

Σήμερα έρχονται τα δημοσιεύματα του Γερμανικού τύπου που αναφέρουν ότι εξετάζεται πλέον σοβαρά το κούρεμα του ελληνικού χρέους».

Τόνισε τέλος πως «το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι η ιδρυτική πράξη της συμμαχίας μας με την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

Πηγή: ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ