}

15 Ιανουαρίου, 2015

Αυτά κρατάνε ζωντανή την ελπίδα μου!

Αυτές τις μέρες τις ασφυκτικά πνιγηρές και απροκάλυπτα σκληρές, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες μου έρχεται συνεχώς στο νου το πείραμα του βατράχου.
Aς υποθέσουμε ότι πιάνετε έναν βάτραχο και τον βάζετε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό,σχεδόν ταυτόχρονα ο βάτραχός σας είναι σίγουρο θα πηδήξει έξω απ΄τό νερό. Τώρα, αν τον ίδιο βάτραχο τον τοποθετήσετε στην ίδια κατσαρόλα, αυτή τη φορά σε κρύο νερό, ο βάτραχος θα παραμείνει μέσα σ΄αυτή. Αν , δεν, τη βάλετε σε πολύ σιγανή φωτιά, ο βάτραχος θα τ΄απολαμβάνει.

Όσο ζεσταίνεται σιγά- σιγά το νερό, ο βάτραχος το συνηθίζει και σταδιακά καταλήγει να βράσει χωρίς καμία αντίδραση…
Νιώθω, λοιπόν, ότι αφού επί πέντα χρόνια μάς εξαθλίωσαν ψυχολογικά, οικονομικά οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμιου και σαμαροβενιζέλων, έρχεται η ώρα του τελικού ξεπουλήματος της Πατρίδας.
Είναι το στάδιο, ακριβώς, πριν το τελικό βράσιμο…
Είμαστε ανίκανοι να αντιδράσουμε και θα οδηγηθούμε στις κάλπες να επιλέξουμε, αν θα ανεβάσει απότομα τη θερμοκρασία ο ένας δήμιος μας ή θα συνεχίσει να μας συγοβράζει παρατείνοντας τη ζωή μας, αλλά μέσα σε συνθήκες απίστευτα επώδυνες!
Έτσι τα κανόνισαν, έτσι τα κατάφεραν ..
Δύο πράγματα με κρατάνε και με κάνουν να ελπίζω…
Η πίστη μου στο Θεό… και η γνώση της ιστορίας της Ελλάδας μας που επιβίωσε επανειλλημμένα μέσα σε τέτοιες και χειρότερες συνθήκες!
Ξέρω ότι υπάρχουν ακόμη καρδιές που χτυπάνε και ζούνε μόνο για αυτή την Πατρίδα!
Ψυχές που είχαν ανοιχτά τα μάτια μέσα στο πυκνό σκοτάδι της περιόδου που ζούμε και φωτίστηκαν από την αλήθεια που επιμένουν να θαφτεί για πάντα για να ολοκληρώσουν το αποτρόπαιο έγκλημά τους.
Στον » πόλεμο» που κατεβήκαμε οι μπροστάρηδές μας ποτέ δε φάνηκαν και ίσως ποτέ δε φανούν…
Άλλωστε ποτέ δεν τους ένοιαξε, ποτέ δεν τους πέρασε από το μυαλό!
Αρκεί που μέσα τους ξέρουν και υπερηφανεύονται ότι είναι Έλληνες!
Αυτά κρατάνε ζωντανή την ελπίδα μου!
Τα αόρατα και πιο αληθινά!
Φ. Ασημακοπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ