}

18 Φεβρουαρίου, 2015

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ. - Κλείνει συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης μέχρι το τέλος Αυγούστου – Καταθέτει αίτηση αύριο η Αθήνα

Αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης καταθέτει σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters αύριο η κυβέρνηση. Η συμφωνία πρόκειται να επεκτείνει το υπάρχον πρόγραμμα πάνω όμως στο κείμενο Μοσκοβισί.
Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και η συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον επίτροπο Μοσκοβισί την Τρίτη, όπου συζήτησαν το θέμα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους της.

Το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση (μέχρι τέλος Αυγούστου) ικανοποιείται το ένα σκέλος της ανακοίνωσης του Εurogroup.
Ωστόσο, για το δεύτερο σκέλος που αφορά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης η κυβέρνηση σκοπεύει να διαφοροποιηθεί σε κάποια σημεία, για το λόγο αυτό κυβερνητικά στελέχη βρισκονταν χθες σε συνεχή επικοινωνία με αξιωματούχους της Ευρωζώνης.
Ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ θα κρίνει στη συνέχεια εάν το ελληνικό αίτημα πληροί τις προυποθεσεις που έθεσαν χθες Δεύτερα οι εταίροι και ανάλογα θα αποφασίσει εάν θα συγκαλέσει ή όχι έκτακτη σύγκληση των υπουργών οικονομικών την Παρασκευή.
Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση διαχωρίζει τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωζώνη από το τρέχον πρόγραμμα στήριξης (μνημόνιο), που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, αρνούμενη να ζητήσει παράταση για αυτό, κάτι που ο πρόεδρος του Eurogroup είχε θέσει ως ημερομνηνία λήξης υποβολής αιτήματος την ερχόμενη Παρασκευή.
Παράλληλα, στην πρόταση που φέρνει το οικονομικό επιτελείο προς τους εταίρους, με στόχο μια νέα συνεδρίαση του Eurogroup, που θα οδηγήσει ενδεχομένως και σε συμφωνία, περιλαμβάνονται δύο μέτρα από το «πακέτο» που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
Αυτά είναι οι δράσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και οι αλλαγές στα εργασιακά, οι οποίες δεν θα επιφέρουν περαιτέρω δημοσιονομικό κόστος.
1. Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην αναζήτηση αμοιβαία επωφελούς λύσης με τους ευρωπαίους εταίρους, μέσω της συνέχισης των διαπραγματεύσεων. Η διαμόρφωση μιας τέτοιας λύσης είναι απολύτως εφικτή.
2. Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί τελεσίγραφα. Είναι αποφασισμένη να τιμήσει τη λαϊκή εντολή και την ιστορία της δημοκρατίας στην Ευρώπη.
3. Το Μνημόνιο έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση κι έχει οδηγήσει την οικονομία σε πλήρες αδιέξοδο. Τον άμεσο τερματισμό του δεν τον υπαγορεύει μόνο το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά η ίδια η κοινή λογική.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ