}

06 Φεβρουαρίου, 2015

"Θα σώσει η Ρωσία την Ελλάδα;" αναρωτιέται η Deutsche Welle

Άρθρο για τον ρόλο που ενδέχεται να διαδραματίσει η Ρωσία στην ελληνική κρίση, δημοσιεύει η Deutsche Welle, το οποίο φέρει τον τίτλο «Will Russia bail out Greece?».

Σύμφωνα με την DW η νέα ελληνική κυβέρνηση μπορεί να στραφεί προς τη Ρωσία προκειμένου να βρει διέξοδο από το σπιράλ χρέους στο οποίο βρίσκεται, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ που «στενεύει τα περιθώρια» για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας – συνεχίζει το δημοσίευμα – ενδέχεται να βρεθεί στη Μόσχα στις 9 Μαΐου για να συζητήσει ενδεχόμενο «πακέτο στήριξης» από τη Ρωσία, όπως υποστήριξαν αξιωματούχοι τόσο από την Αθήνα όσο και από τον Κρεμλίνο, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των κ. Τσίπρα και Πούτιν.
«Ο Ρώσος πρόεδρος και ο πρωθυπουργός τόνισαν στην ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας – χωρών με βαθείς ιστορικούς δεσμούς – ιδιαίτερα σε τομείς όπως η οικονομία, η ενέργεια, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η μεταφορές», υποστηρίζει ανακοίνωση από το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού.
Η κίνηση αυτή (της πρόσκλησης) επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο το Κρεμλίνο να επιθυμεί να σώσει την Ελλάδα από το χείλος της χρεοκοπίας, καθώς η νέα, αριστερή κυβέρνηση της Αθήνας εξακολουθεί να διαφωνεί με τους πιστωτές της. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με στόχο να διαπραγματευθεί εκ νέου τον τρόπο αποπληρωμής του τεράστιου χρέους της χώρας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ