}

29 Απριλίου, 2015

Ο Κ.Σημίτης... δεν ξέρει τίποτα για τις μίζες στα εξοπλιστικά - Τυπική χειραψία με Α.Τσοχατζόπουλο


Τα μέλη του ΚΥΣΕΑ επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη βρέθηκαν σήμερα πρόσωπο με πρόσωπο με τον Άκη Τσοχατζόπουλο στη δίκη για τις μίζες στα εξοπλιστικά. Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας μπαίνοντας στη δικαστική αίθουσα ο Άκης Τσοχατζόπουλος αντάλλαξε μια τυπική χειραψία με τους άλλοτε συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην υπουργός όταν μπήκε στην αίθουσα κατευθύνθηκε όχι προς το εδώλιο, αλλά προς το χώρο όπου είχαν συγκεντρωθεί τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και εκεί είχε αρχικά τετ α τετ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο αφού πρώτα απηύθυνε ένα «καλημέρα σε όλους».
«Γεια σου Βαγγέλη», «Γεια σου Άκη» ήταν οι μοναδικές λέξεις που αντάλλαξαν οι δύο πολιτικοί με τον πρώην υπουργό στη συνέχεια να στρέφεται προς τον Κώστα Σημίτη στον οποίο απευθύνθηκε με τον χαρακτηρισμό «πρόεδρε» και τον πρώην πρωθυπουργό να αρκείται απλά ανέκφραστος να του τείνει το χέρι.
Στη συνέχεια ο Άκης Τσοχατζόπουλος αντάλλαξε χειραψίες με την πρώην υπουργό Βάσω Παπανδρέου και τον πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, Σωκράτη Κοσμίδη.
Όταν οι δημοσιογράφοι απευθυνόμενοι στον πρώην υπουργό Άμυνας του μίλησαν για «ιστορική ημέρα» εκείνος απάντησε «ε, όχι και ιστορική».
Στις 13 Μαΐου θα καταθέσουν στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων, που δικάζει την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου σε δεύτερο βαθμό, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Επτά ημέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 20 Μαΐου, θα καταθέσουν η Βάσω Παπανδρέου και ο Γιαννος Παπαντωνίου ο οποίος σήμερα δεν παραβρέθηκε στην ακροαματική διαδικασία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Στις 27 Μαΐου κατάθεση στο δικαστήριο θα δώσουν οι στρατιωτικοί Παραγιουδάκης, Ιωαννίδης και Τζογάνης. Όλοι τους, όπως και ο πρώην πρωθυπουργός αλλά και οι κύριο Βενιζέλος και Παπαντωνίου και η κυρία Βάσω Παπανδρέου, ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ το διάστημα που ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατείχε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Κλητεύθηκαν από το δικαστήριο να εξεταστούν ως μάρτυρες μετά από αίτημα του κατηγορούμενου πρώην υπουργού, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για την υπόθεση των χρυσών μιζών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ