}

29 Απριλίου, 2015

Οι καλύτερες τροφές για τον άνδρα!

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο τροφωνΌ,τι τρώμε είμαστε και ανάλογα την ποιότητα των τροφών που καταναλώνουμε αποκτάμε το ανάλογο σώμα και υγεία. Διαβάστε για μερικές από τις καλύτερες τροφές για το ανδρικό πιάτο και βελτιώστε τη διατροφή σας από σήμερα:

Φυστίκια
Τα φυστίκια είναι πλούσια πηγή ενέργειας που προσφέρει μεγάλη ποικιλία βιταμινών και αντιοξειδωτικών στον οργανισμό σε συνδυασμό με πρωτεΐνες.

Κεφίρ
Γάλα που έχει υποστεί ζύμωση, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Μόλις περάσει στο πεπτικό σύστημα, λειτουργεί ως εντομοκτόνο, απελευθερώνοντας δισεκατομμύρια βακτήρια που είναι ωφέλιμα για την καρδιά, τη χώνεψη και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Κουνουπίδι
Περιέχει ινδολο-3-καρβινόλη, μία χημική ένωση που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου και στην επιδιόρθωση του DNA των ασθενών.
Ξερά δαμάσκηνα
Ο συνδυασμός φυτικών ινών και υδατανθράκων στα ξερά δαμάσκηνη μπορεί να εμποδίσει την αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια έδειξε πως τα ξερά δαμάσκηνα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης στο αίμα.

Μύδια
Πλούσια σε πρωτεΐνες αποτελούν πραγματικά την ιδανική τροφή για την ανάπτυξη των μυών. Με ενισχυμένη σύνθεση σε βιταμίνη Β12 και C, σίδηρο και μαγνήσιο, είναι η κατάλληλη τροφή για να βοηθήσει το σώμα να αναρρώσει μετά από έντονη άσκηση.

Σέσκουλα
Πλούσια σε βιταμίνη Κ, μπορούν να βοηθήσουν στην αρτηριακή αποτιτάνωση. Η βιταμίνη Κ είναι ένας καλός λιποδιαλύτης, για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο στο οποίο θα σοτάρετε τα σέσκουλα για καλύτερη απορρόφηση της βιταμίνης.

Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, γεγονός που το κάνει ιδανική τροφή για υγιή καρδιά. Μελέτες δείχνουν ότι αντικαθιστώντας δύο κουταλιές της σούπας κορεσμένων λιπαρών (που βρίσκονται στο βούτυρο) με μονοακόρεστα λιπαρά μπορεί μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακής πάθησης.

Μοσχάρι
Υψηλό σε περιεκτικότητα σε αμινοξέα που χτίζουν μυς και πλούσια πηγή σιδήρου και ψευδάργυρου, που βοηθούν στην υγεία του κυκλοφορικού συστήματος, το μοσχάρι είναι τόσο θρεπτικό, που μια μερίδα 90 γραμμαρίων παρέχει περισσότερο απο το 10% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης πολλών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεΐνης, των βιταμινών B6 και B12, του σεληνίου, του φωσφόρου, της νιασίνης και της ροβοφλαβίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ