}

03 Απριλίου, 2015

Μισθοί στρατιωτικών: Ο χρόνος της κυβέρνησης "τελειώνει" και τα "τεχνάσματα" δεν αρκούν...


ImageΤο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών προς το ΣτΕ που συνεδριάζει για να εξετάσει την προσφυγή των στρατιωτικών κατά των ρυθμίσεων Σταϊκούρα, δείχνει ότι υπάρχει δραματική διαφορά στην προσέγγιση του θέματος αποκατάστασης των αποδοχών των στρατιωτικών. Η απόκλιση μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και του ΥΠΕΘΑ δεν είναι καθόλου ασήμαντη όπως προκύπτει από το έγγραφο.



Προκαλεί εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο οι “επιτελείς” της πλατείας Συντάγματος προσεγγίζουν το θέμα. Γιατί οι διαβεβαιώσεις και οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί προεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τους ΑΝΕΛ, είναι δύσκολο να μην εκπληρωθούν . Μπορεί να έχει γίνει από πολλές διαφορετικές κυβερνήσεις στο παρελθόν αλλά η κατάσταση αυτή τη φορά δεν επιτρέπει κανένα απολύτως πισωγύρισμα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε μια τέτοια περίπτωση θα το έχουν οι ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος. Όχι μόνο γιατί ένα 24ωρο πριν από τις εκλογές αλλά και μετά απ΄ αυτές έχει δεσμευτεί για όσο το δυνατόν γρηγορότερη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ. Ο Καμμένος παραδοσιακά ήταν “κοντά” στο χώρο των ΕΔ. Και η εκλογική του “δεξαμενή” -και η προσωπική και η εκλογική- είχε πάντα σχέση με τον χώρο. Ενδεχόμενη αλλαγή στάσης θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να στηριχθεί με επιχειρήματα λογικά. Δεν πρόκειται για ικανοποίηση “συνδικαλιστικών διεκδικήσεων” ή απαιτήσεων. Πρόκειται για εφαρμογή δικαστικής απόφασης η οποία εκδόθηκε μετά από πολύ μεγάλο αγώνα των στρατιωτικών .


Ο χρόνος της ανοχής για την κυβερνητική πολιτική σ΄ ότι έχει να κάνει με το προσωπικό των ΕΔ τελειώνει σύντομα. Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια και αντοχές. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό. Και ίσως ο καλύτερος για να το εξηγήσει στην κυβέρνηση είναι ο ίδιος ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος. Οι όποιες υπεκφυγές και καθυστερήσεις δεν θα μπορούν να καλυφθούν ούτε από παρελάσεις ,ούτε από “Πυρπολητές” και άλλα τέτοια “τεχνάσματα” από τα οποία τέσσερα χρόνια τώρα οι στρατιωτικοί “χόρτασαν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ