}

02 Μαΐου, 2015

85.000.000€ χωρίς αποδείξεις βρέθηκαν στα βιβλία του ΠΑΣΟΚ

Καταπελτης για τις ηγεσίες που πέρασαν από το ΠΑΣΟΚ, είναι τo πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων που ερευνούν το γιγαντιαίο σκάνδαλο με το ταμείο του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της kontranews, το σύνολο των ποσών για τα οποία δεν υπάρχει κανένα παραστατικό και απόδειξη και εμφανίζονται ως έξοδα σε διάφορα… μπακαλόχαρτα, φτάνει τα 85.000.000 ευρώ! Μέχρι και παραστατικά για έξοδα 20.000 ευρώ για… κομμωτήριο εμφανίζονται στα «επίσημα» βιβλία. Την τιμητική τους έχουν η συντήρηση αυτοκινήτων, τα ταξίδια σε πολυτελή ξενοδοχεία του εξωτερικού, ενώ ένα τεράστιο ποσό εμφανίζεται ότι κάλυψε ανάγκες του γυμναστηρίου που είχε κατασκευάσει ο Γ. Παπανδρέου στα γραφεία της Ιπποκράτους, για προσωπική του χρήση! Χιλιάδες εγγραφές εμφανίζονται στα βιβλία χωρίς να συνοδεύονται από κανένα παραστατικό, ενώ καταγράφονται πληρωμές σε τρίτους χωρίς αποδείξεις και τιμολόγια.
Τις προσεχείς ημέρες οι αρμόδιοι εισαγγελείς, αναμένεται να καλέσουν όλους όσους εμφανίζονται να έχουν πάρει χρήματα από τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να έχουν εκδώσει τιμολόγια και αποδείξεις και στην περίπτωση κατά την οποία αποδειχθεί ότι οι συναλλαγές δεν είναι πραγματικές, θα τους ασκηθεί δίωξη για φοροδιαφυγή.
Το ζήτημα αναμένεται να πάρει σοβαρές πολιτικές και δικαστικές διαστάσεις, αφού με την ολοκλήρωση του πορίσματος, οι δικαστές είναι υποχρεωμένοι σε πρώτη φάση να ασκήσουν κακουργηματικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου, συνοδευόμενες απ’ τον επιβαρυντικό νόμο περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, αφού το ΠΑΣΟΚ κάλυπτε τα έξοδα του με κρατική χρηματοδότηση και τα θαλασσοδάνεια που εξασφάλιζε από τις επίσης κρατικές τράπεζες τα οποία έχουν ξεπεράσει το αστρονομικό ποσό των 140.000.000 εκατομμύριων ευρώ και τα οποία δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ, αφού το κόμμα έχει εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη και δεν έχει πλέον έσοδα.

Στη συνέχεια οι διώξεις θα προσωποποιηθούν σε όσους διετέλεσαν πρόεδροι, γραμματείς, γενικοί διευθυντές και ταμίες του κόμματος. Γιατί το χρέος των 140 εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες δεν το δημιούργησαν τα μεσαία στελέχη που διαχειρίζονταν το ταμείο, αλλά επρόκειτο για κεντρικές και πολιτικές αποφάσεις, σε επίπεδο προέδρου και γενικού γραμματέα.
Δεν αποκλείεται η Δικαιοσύνη να προχωρήσει σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο, προκειμένου να διασφαλιστούν στοιχειωδώς τα συμφέροντα των τραπεζών, οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με δημόσιο χρήμα.
Πάντως και μόνο η δημοσιοποίηση του πορίσματος θα προκαλέσει σοκ στην κοινωνία. Γιατί αποκαλύπτεται το μέγεθος της διαφθοράς των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν αρκέστηκαν στο ότι οδήγησαν μια χώρα στην χρεοκοπία, αλλά λήστεψαν στη κυριολεξία και το επίσημο ταμείο του κόμματος. Γιατί στη Χαριλάου Τρικούπη λειτουργούσαν δύο ταμεία.
Το ένα που εμφάνιζε έσοδα απ’ τη κρατική χρηματοδότηση, τα δάνεια και τις συνδρομές των μελών και το δεύτερο, το λεγόμενο κρυφό ταμείο, γέμιζε με τις μίζες της Siemens και άλλων γερμανικών κολοσσών, τις οποίες κουβαλούσε ο στρατηγός του Σημίτη Θόδωρος Τσουκάτος με μαύρες σακούλες στη Χαριλάου Τρικούπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ