}

02 Μαΐου, 2015

Οψιμη ευσέβεια δίχως μεταμέλεια

Αποτέλεσμα εικόνας για Σάββας ξηρόςΟ Σάββας Ξηρός βρίσκεται στις φυλακές επειδή συμμετείχε στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη και δολοφόνησε συμπολίτες μας. Δίχως να ρωτήσει κανέναν, δίχως την έγκριση της Πολιτείας ή του θείου νόμου (τον οποίο πρόσφατα επικαλέστηκε) δίκασε και καταδίκασε αθώους ανθρώπους.

Υποχρέωσε σπίτια να μαυροντυθούν και να θρηνούν για πάντα τους αγαπημένους τους, που βρήκαν τον δήμιό τους στο πρόσωπο του Ξηρού. Η Ελλάδα έχει καταργήσει τη θανατική ποινή, οι τρομοκράτες όχι.
Ο Σάββας Ξηρός, πέρα από αμετανόητος (μια και δεν έχει εκφράσει ρητά την αποκήρυξή του στην οργάνωση 17Ν και την αιματοβαμμένη ιστορία της), είναι πολύ τυχερός. 

Το κράτος, που τον παρέλαβε σχεδόν κομματιασμένο από τη βόμβα που πήγε να τοποθετήσει και εξερράγη πριν από την ώρα της, τον έσωσε από βέβαιο θάνατο, τον δίκασε δίκαια και μερίμνησε για την αποκατάσταση της υγείας του. Δεν τον καταδίκασε σε θάνατο, όπως εκείνος τα θύματά του.

Η νέα κυβέρνηση, αποφασισμένη να ρισκάρει τις σχέσεις της χώρας με υπερδυνάμεις όπως οι ΗΠΑ για χάρη του Ξηρού, του δίνει μέσω νομοθετήματος την ευκαιρία να πάει σπίτι του φορώντας το γνωστό «βραχιολάκι», με το οποίο επιτηρούνται όσοι εκτίουν ποινές στις οικίες τους λόγω προβλημάτων υγείας.

Εκείνος θα ήθελε να πάει σπίτι του, αλλά χωρίς το «βραχιολάκι». Σε συνέντευξή του εξήγησε τα αίτια της άρνησής του να φορέσει αυτόν τον μηχανισμό επιτήρησης, επικαλούμενος την Αποκάλυψη του Ιωάννου: «Ο πρώτος και κυριότερος λόγος είναι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. 

Δηλαδή αυτό περιγράφεται στην Αποκάλυψη ως μέσον χωρίς το οποίο δεν μπορεί κάποιος να μετέχει στην κοινωνική ζωή» είπε ο Ξηρός.

Πέρα
 από το γεγονός ότι προσπαθεί να ερμηνεύσει το μυστηριώδες (ακόμα και για θεολόγους) κείμενο της Αποκάλυψης, ο Ξηρός δείχνει να λησμονεί μια άλλη, κορυφαία χριστιανική διδαχή: τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Ξεχνά επίσης και την ιερή υποχρέωση της μετάνοιας. Ας τα θυμηθεί πρώτα αυτά κι έπειτα ας ασχοληθεί με την Αποκάλυψη.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ