}

03 Μαΐου, 2015

Δικαιολογητικά κατάταξης

Αποτέλεσμα εικόνας για στρατεύσιμος εικόνες
Ποια δικαιολογητικά προσκομίζει ο στρατέυσιμος κατα την κατάταξη του στον στρατό και ποια δικαιολογητικά προσκομίζουν οι στρατέυσιμοι ειδικών κατηγορίων για την καταταξη τους.
Tα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι την ημερομηνία κατάταξης, είναι τα εξής:
    Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας
    Πρόσφατη ακτινογραφία θώρακος
    Αποδεικτικό Γραμματικών Γνώσεων
    Φωτοτυπία Αριθμού Φορολογικού Μητρώου Α.Φ.Μ.
    Ατομικό Βιβλιάριο Υγείας
Όσοι στρατεύσιμοι έχουν ένδειξη ΥΕΑ θα χρειαστούν επίσης αντίγραφο Ποινικού Μητρώου τύπου Α' (πλήρες) και πιστοποιητικό εισαγγελικής αρχής ότι δεν διώκονται ποινικά, τα οποία εκδίδονται αυτεπάγγελτα από την Εισαγγελία και δεν χρειάζεται να τα αναζητήσουν οι ίδιοι.
Ακτινογραφία Θώρακος
Θα πρέπει να φέρει ονοματεπώνυμο, φωτογραφία σφραγισμένη, ημερομηνία, τίτλο Νοσοκομείου και να συνοδεύεται από γνωμάτευση Ακτινολόγου ή Πνευμονολόγου ιατρού. Γίνεται σε οποιοδήποτε κρατικό ή στρατιωτικό νοσοκομείο δωρεάν, με την επίδειξη του Σημειώματος Κατάταξης. Στα στρατιωτικά νοσοκομεία απαιτείται και μία φωτοτυπία του Σημειώματος Κατάταξης.
Αποδεικτικό Γραμματικών Γνώσεων
Βεβαίωση φοίτησης από τη γραμματεία της εκάστοτε σχολής, ή απολυτήριο Λυκείου κλπ. Για τίτλους από πανεπιστήμια του εξωτερικού, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να μεριμνήσει και για την μετάφρασή τους.
Δικαιολογητικά για ειδικές κατηγορίες
Όσοι οπλίτες ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες και δικαιούνται τις ευεργετικές διατάξεις του στρατολογικού νόμου (από μείωση θητείας έως τοποθέτηση σε τόσο πλησίον της κατοικίας τους), οφείλουν να προσκομίσουν επιπλέον βεβαιώσεις ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν.
Οι οπλίτες που έχουν γονέα µε βαριά κινητική αναπηρία τουλάχιστον σε ποσοστό 67% και άνω ή είναι τυφλός προσκομίζουν  Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, Βεβαίωση από Δηµόσιο Νοσοκοµείο για την πάθηση και το ποσοστό αναπηρίας, Βεβαίωση Δήµου ή Κοινότητας ότι συνοικούν µετά του γονέα
Όσοι εκπληρώνουν ταυτόχρονα με αδελφό τους τη στρατιωτική τους υποχρέωση προσκομίζουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, Υπεύθυνη δήλωση του οπλίτη που παραχωρεί το δικαίωµα στον αδελφό του, Υπεύθυνη δήλωση του οπλίτη που θα κάνει χρήση του δικαιώµατος, Βεβαίωση της Μονάδας ότι υπηρετούν κανονικά οι παραπάνω οπλίτες
Δίδυµοι προσκομίζουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Οι οπλίτες που ήταν χρήστες ναρκωτικών ουσιών και αποδεδειγµένα έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο απεξάρτησης των σε εγκεκριµένο θεραπευτικό πρόγραµµα  προσκομίζουν βεβαίωση εγκεκριµένου κέντρου απεξάρτησης ότι παρακολούθησε κανονικά το πρόγραµµα και έχει ολοκληρώσει τον κύκλο απεξάρτησης.
Πρόσφατος θάνατος γονέα (εντός του έτους)  προσκομίζεται πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, Ληξιαρχική πράξη θανάτου γονέα
Οπλίτες παντρεµένοι µε τέκνα προσκομίζουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ