}

30 Μαΐου, 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Η σημερινή κατάντια ενός πάλαι ποτέ διαλάμψαντος δημοσιογραφικού αστέρα

Γράφει η Olympia
Διόλου παράξενο ότι όπου γράφει και όπου βγαίνεις την τηλεόραση, κυκλοφορία και θεαματικότητα καταρρέουν. Όταν ένας δημοσιογράφος αφήνει την εμπάθεια να κατευθύνει τη «λογική» του αυτά παθαίνει. Μιλάμε για τον Γιάννη Πρετεντέρη, «δεξιό ψάλτη» του Σημιτιστάν ακόμη και σήμερα και, φυσικά, καθ’ υποτροπήν πολέμιο του Κώστα Καραμανλή και του Προκόπη Παυλόπουλου.

Δείτε π.χ. στο αυριανό «ΒΗΜΑ» τι σκαρφίστηκε ο ερίφης για να τα βάλει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να χύσει πάνω του όλη τη δημοσιογραφική του χολή: Στις 26 Μαΐου, ημέρα Τρίτη, ο Προκόπης Παυλόπουλος είδε τον Πάνο Σκουρλέτη και δήλωσε ότι οι προτάσεις της Κυβέρνησης για τα εργασιακά στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο. Δηλαδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, βάζοντας –ως οφείλει φυσικά θεσμικώς και πολιτικώς- «πλάτη» στην διαπραγμάτευση υπέρ της Ελλάδας, τόνισε ότι όσα μας ζητάνε οι δανειστές για τις εργασιακές σχέσεις παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Το ωραίο είναι ότι τα ίδια ζήταγαν από τους Σαμαρά-Βενιζέλο τον Οκτώβριο του 2014 και, αυτονοήτως, απορρίφθηκαν τότε ακόμη και από τα «συνεταιράκια».
Αμ δε, ο Γιάννης Πρετεντέρης! Τι υποστηρίζει ο ερίφης; Ότι, δήθεν οι προτάσεις της Κυβέρνησης Τσίπρα καταργούν νομοθετημένες ρυθμίσεις της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου που είχε, δήθεν, ψηφίσει και ο Προκόπης Παυλόπουλος ως Βουλευτής!!! Τι λέει δηλαδή ο άνθρωπος; Ότι έχουμε ήδη δεσμευθεί για ομαδικές απολύσεις και συλλογικές διαπραγματεύσεις!!!
Τι να του πει κανείς; Ούτε ο χειρότερος προβοκάτορας δεν θα έβαζε τέτοια «πλάτη» στον Σόιμπλε και τον Τόμσεν!!! Όμως το ερώτημα είναι άλλο: Τέτοια θηριώδης άγνοια της πραγματικότητας από τον Πρετεντέρη; Λίγο δύσκολο. Απλώς προκειμένου να «χτυπήσει» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη γραμμή του Σημιτιστάν δεν διστάζει να διαστρεβλώσει προκλητικά την πραγματικότητα. «Παλιά μου τέχνη κόσκινο».
Άξιος ο μισθός του, πλην όμως ανάξια η δημοσιογραφική του γραφίδα. Γι’ αυτό, όπως είπαμε, έφθασε ως εδώ ο Γιάννης Πρετεντέρης. Κι επειδή τυγχάνει ποδοσφαιρόφιλος, «εκεί, εκεί, στην Β΄ Εθνική», να βλέπει τη σκόνη του Νίκου Χατζηνικολάου κάθε Δευτέρα βράδυ και, έτσι, να γίνεται το «MEGA» «ΜΙΝΙ».
Υ.Γ. Και μην ξεχνάμε ότι το αυριανό «ΒΗΜΑ», στο κύριο άρθρο του, «υμνεί» τον Κ. Σημίτη για το «ευχαριστώ» στους Αμερικάνους κατά την τραγωδία των Ιμίων!!! «Όμοιος ομοίω αεί πελάζει και η κοπριά τα λάχανα»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ