}

03 Ιουνίου, 2015

Στις Βρυξέλλες σήμερα εκτάκτως ο Α.Τσίπρας - Πρόσκληση από Γιούνκερ κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε απόψε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δύο άνδρες είχαν χθες επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Γιούνκερ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συναντηθούν και να συζητήσουν την πρόταση της κυβέρνησης για μια συμφωνία με τους εταίρους.
Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί να γίνει το βράδυ της Τετάρτης.
Η ελληνική πλευρά σύνταξε ένα σχέδιο συμφωνίας με τους πιστωτές της, το οποίο απέστειλε στις 11 το βράδυ της Δευτέρας.
Ο πρόεδρος του ΣΟΕ, Γιώργος Χουλιαράκης, προώθησε το κείμενο στους συνομιλητές του   στο πλαίσιο του Brussels Group, ενώ η ελληνική πρόταση βρίσκεται και στα χέρια Ευρωπαίων ηγετών, καθώς και των επικεφαλής των θεσμών.
Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου τόνιζαν την Τρίτη πως το κείμενο που εστάλη αποτελεί αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα και πρόκειται, όπως σημείωναν χαρακτηριστικά, για την "συμβολή της ελληνικής πλευράς στο πλαίσιο των πολιτικών της δυνατοτήτων"
Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν προχθες στο Βερολίνο οι Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, Άγγελα Μέρκελ, Μάριο Ντράγκι, Κριστίν Λαγκάρντ και Φρανσουά Ολάντ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ