}

23 Ιουνίου, 2015

Ο... ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΧΑΡΗ ΣΤΗ Ν.Δ.

Εικόνα: Νίκος Ελευθερόγλου
Νίκος Ελευθερόγλου
Τελικά η αξιωματική αντιπολίτευση και οι λοιπές μνημονιακές δυνάμεις πέφτουν από τη μια παγίδα στην άλλη. Ο «μικρός», κατά αυτούς, Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύεται καλύτερος παίκτης τόσο στην τακτική όσο και στη στρατηγική. Αποτέλεσμα, να εκθέτει ακόμη περισσότερο τον Αντώνη Σαμαρά, τους πρώην εταίρους του αλλά και τις παραφυάδες τους στο τραπεζικό και παρατραπεζικό σύστημα. Επί ημέρες βγαίνουν στα παράθυρα, ανεβαίνουν στα κάγκελα και προαναγγέλλουν το τέλος, πανικοβάλλοντας τους πολίτες.

Επαναλαμβάνουν με συνέπεια τη λάθος προεκλογική τακτική που τους οδήγησε στη συντριπτική ήττα. Αλλοι βουλευτές τους μιλάνε για τις γυναίκες μας που θα γίνουν... σκλάβες ή πόρνες, αν γυρίσουμε στη δραχμή, άλλοι λένε ότι δεν θα έχουμε να φάμε... σολωμό και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ., όταν δεν ηγείται αυτής της στρατηγικής της καταστροφής, ασχολείται με συναντήσεις με Σημίτηδες και άλλους της ίδιας αντιλαϊκής εμβέλειας, που ξυπνά λάθος ανακλαστικά στην κοινωνία. Λάθος στο λάθος, δηλαδή.
Αντί να παίξουν τον Τσίπρα στο γήπεδό του, την ώρα μάλιστα που έχει σβήσει όλες τις (κόκκινες) γραμμές, μεταφέρουν το πρόβλημα στο δικό τους και συνεχίζουν να βάζουν αυτογκόλ.
Αντί να κοστολογήσουν τι σημαίνει το πακέτο Τσίπρα, κάποια στελέχη της Ν.Δ. κάνουν προτάσεις πιο σκληρές από τον πρωθυπουργό για να μη δυσαρεστήσουν τους δανειστές, που όμως εδώ και πέντε μήνες έχουν αδειάσει τη συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ.
Αντί να αναδείξουν τι θα πληρώσει η μεσαία τάξη αλλά και οι τελευταίοι επιζώντες επιχειρηματίες από τη μνημονιακή καταιγίδα που θέλει να περάσει ο Αλέξης Τσίπρας, εκείνοι ασχολούνται νυχθημερόν με το πότε θα κλείσουν τα ΑΤΜ, πότε θα πέσει η κυβέρνηση και πώς θα εκτελέσουν τους υπαίτιους στο Γουδή! Αντί να καταγγέλλουν το κομματικό κράτος που στήνεται και θυμίζει μέρες ΠΑΣΟΚ του '81, αγωνιούν πώς θα ξαναμπούν στο παιχνίδι.
Αυτό θα πει στρατηγική, δεν λέω. Δηλαδή προαναγγέλλεις τη μεγάλη συμφορά (που όμως δεν έρχεται) και μετατρέπεις τον Τσίπρα, που θα πάρει μια σειρά από επώδυνα μέτρα, από ηττημένο σε νικητή μόνο και μόνο γιατί δεν ήρθε το τέλος και δεν βγήκαμε από το ευρώ! Πράγματι είναι να απορείς με τους φωστήρες της Συγγρού (και όχι μόνο) για αυτές τις μεγάλες κινήσεις τακτικής και στρατηγικής. Για να μην πω για τη φαεινή ιδέα των συγκεντρώσεων με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη», λες και πλην κάποιων ελαχίστων θέλουν να βγούμε από την Ε.Ε. και δεν το ξέρουμε. Για να μην πω ότι θυμίζουν τις εποχές με τα «πράσινα» και «μπλε» καφενεία που μόνο τεράστια ζημιά έκαναν στον τόπο, καλλιεργώντας τον διχασμό στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Αντί, λοιπόν, να χάνουν χρόνο στα φολκλόρ της πλατείας, ας καθίσουν να σκεφτούν πώς η Κεντροδεξιά θα γίνει πάλι αξιόπιστη στις κοινωνικές ομάδες που οφείλει να εκπροσωπεί. Αρκετός χρόνος χάθηκε με την τραγωδία της δικαίωσης. Μη φάμε τον υπόλοιπο στις πλατείες...
Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ