}

11 Ιουνίου, 2015

Εθνική πολιτική από τον Πρόεδρο

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠαυλόπουλοςΟι Ελληνες πολίτες, οι οποίοι είχαν συνηθίσει τους πρώτους πολίτες της χώρας να αδρανούν (καλυπτόμενοι πίσω από τη βολική «αναρμοδιότητα») σε κρίσιμες στιγμές, αιφνιδιάζονται ευχάριστα από τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Σε ζητήματα καίρια και στρατηγικής σημασίας κινείται όπως επιβάλλεται. Εθνικά και ξεκάθαρα. Ενα από τα σημαντικότερα δείγματα της αξιέπαινης στάσεως του Προέδρου της Δημοκρατίας απέναντι στα θέματα που απασχολούν την πατρίδα μας είναι πρόσφατο.

Χθες συμπληρώθηκαν 71 χρόνια από τη μαζική σφαγή που διέπραξαν οι   Γερμανοί σε βάρος του άμαχου πληθυσμού της μαρτυρικής πόλης του Διστόμου.

Ο κ. Παυλόπουλος παρευρέθη στις εκδηλώσεις, για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων, ανταποκρινόμενος και στο κάλεσμα της δημοτικής Αρχής, που τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη.
Εκεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι «οι εθνικές μας διεκδικήσεις αναφορικά με τα εγκλήματα σε βάρος των Διστομιτών θα επιλυθούν στα αρμόδια δικαστικά fora, όπως ταιριάζει σε πολιτισμένες και φίλες χώρες, ιδίως σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς».
Ο κ. Παυλόπουλος δεν περιορίστηκε ούτε σε γενικόλογες και ανέξοδες ευχές ούτε σε συστάσεις για ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Είπε κάτι το οποίο είναι το ορθό και το ζητούμενο. Αν δεν επιθυμούν οι Γερμανοί να πράξουν τα δέοντα για όσα τερατώδη διέπραξαν σε βάρος του έθνους μας, υπάρχουν και τα αρμόδια δικαστικά fora.

Η προαναφερθείσα δήλωση του κ. Προέδρου μπορεί, βέβαια, να μην άρεσε και τόσο στους Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους (εκλεγμένους και μη), αλλά ήταν η πρέπουσα.
Επίσης σημαντική είναι η πρόσφατη δήλωσή του για το Κυπριακό και η επισήμανση για το ζήτημα των εποίκων, που τείνει να λησμονηθεί: «Δεν είναι νοητό να ησυχάσουμε ως Ελληνες εάν το Κυπριακό δεν λυθεί πριν απ' όλα, με την πλήρη αποχώρηση όλων των στρατευμάτων κατοχής και την αποχώρηση και του τελευταίου εποίκου. Γιατί και οι έποικοι, κατά κάποιον τρόπο, είναι στρατεύματα κατοχής».
Τέτοια πολιτική εκφράζει τους Ελληνες και τους κάνει υπερήφανους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ