}

06 Ιουνίου, 2015

Α.Τσίπρας προς Ζ.Κ.Γιουνκέρ για πληρωμή δόσεων στο ΔΝΤ: "Νο deal, no pay"! - Κυριαρχία ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις

ΤΟ 60% ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ


Σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την χθεσινή απόρριψη της πρότασης των δανειστών διαμήνυσε στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ ότι "Θα πρέπει να μπει στο κείμενο η εξασφάλιση ττης μείωσης μέσω διαγραφής του ελληνικού χρέους, αλλιώς δεν υπάρχει συμφωνία" αλλά και "Μόνο όταν αποκατασταθεί η χρηματοδότηση της χώρας θα πληρωθεί το ΔΝΤ"!
Η ίδια κυβερνητική πηγή απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει παράταση της υφιστάμενης κατάστασης προκειμένου να βρεθεί χρόνος ανέφερε με νόημα: "Ουδέν σχόλιο".
Σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή που επιβεβαιώνει την σχετική αποκάλυψη του defencenet.gr, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε στον Ζ.Κ.Γιούνκερ ότι "Μόνο όταν αποκατασταθεί η χρηματοδότηση της χώρας θα πληρωθεί το ΔΝΤ" που σημαίνει ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 30 Ιουνίου δεν πρόκειται να αποπληρωθεί το ΔΝΤ και θα κηρυχθεί το χρέος μη εξηπηρετήσιμο!
Και όλα αυτά ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών επιδοκιμάζει την κυβερνητική πολιτική. συγκεκριμένα σε δημοσκπηση της Metron Analysis σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων πολιτών δήλωνουν ικανοποιημένοι με τον τρόπο που διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση με το Eurogroup και τους Θεσμούς ενώ μόλις το 35% διαφωνεί, ποσοστό που αθροιστικά αντιστοιχεί στους ψηφοφόρους του Μνημονιακού, φιλογερμανικου τόξου, δηλαδή ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ
diapragmateusi_14

Στην εκτίμηση ψήφου η υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι συντριπτική, ενώ τόσο οι ΑΝΕΛ όσο και ο Λαϊκός Σύνδεσμος βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο από τις άλλες δημοσκοπήσεις της εταιρείας.
ΣΥΡΙΖΑ: 45%
ΝΔ: 21,4%
Χρυσή Αυγή: 5,3%
Ποτάμι: 7,4%
ΚΚΕ: 5,2%
ΑΝΕΛ: 3,8%
ΠΑΣΟΚ: 3,5%
Στην πρόθεση ψήφου καταγράφονται τα εξής ποσοστά:
ΣΥΡΙΖΑ: 37,2%
ΝΔ: 17,7%
Χρυσή Αυγή: 4,4%
Ποτάμι: 6,1%
ΚΚΕ: 4,3%
ΑΝΕΛ: 3,2%
ΠΑΣΟΚ: 2,9%
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ