}

16 Ιουλίου, 2015

ΜΙΝΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Ποια ονόματα παίζουν για τα υπουργεία - Οι αλλαγές σε πρόσωπα ίσως γίνουν και σήμερα...


kibernisi

Η αντίστροφη μέτρηση για ανασχηματισμό στην κυβέρνηση άρχισε, αλλά όλα θα κριθούν από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11 το πρωί.
Μετά τη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία, θεωρείται σίγουρο ότι ο πρωθυπουργός θα λάβει δραστικά μέτρα, με τους «αντιρρησίες», προκειμένου να κρατηθούν οι ισορροπίες εντός της κυβέρνησης.

Μπορεί στην ιδεολογία του ο Αλέξης Τσίπρας να μην θέλει αλλαγές, ωστόσο οι σύμβουλοί του και ο ίδιος επιδιώκουν την κυβερνητική σταθερότητα, οπότε ένας μίνι ανασχηματισμός κρίνεται αναγκαίος.
Κάτι που ακούγεται έντονα, είναι ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ίσως πάρουν κάποια παραπάνω κυβερνητική θέση, καθώς στήριξαν 100% τις θέσεις της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό...

Ποια ονόματα παίζουν…

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αντικατάσταση των Παναγιώτη Λαφαζάνη, Δημήτρη Στρατούλη και Κώστα Ήσυχου, των τριών δηλαδή υπουργών της αριστερής πλατφόρμας που έχουν διαφοροποιηθεί κάθετα από τη νέα συμφωνία θεωρώντας την επαχθές και αδιέξοδο μνημόνιο.
Έχει επίσης δημιουργηθεί ήδη κενό με τις παραιτήσεις του Νίκου Χουντή προ ημερών και της Νάντιας Βαλαβάνη από χθες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιθυμεί να μετακινηθεί από το υπουργείο Εργασίας ο Πάνος Σκουρλέτης, καθώς δεν μπορεί να παραμείνει μετά την απαίτηση των δανειστών να μην προχωρήσει ο νόμος για τα εργασιακά. Ο κ. Σκουρλέτης θεωρείται πιθανότερος διάδοχος του Π. Λαφαζάνη στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Το δρόμο της μετακίνησής του σε άλλο υπουργείο είναι πιθανό να πάρει και ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας καθώς διαφωνεί με την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι και η θέση του Γιώργου Κατρούγκαλου είναι επισφαλής.
Ακόμα μεγαλύτερες θα είναι οι αλλαγές στο σχήμα εάν τεθεί ζήτημα με την παραμονή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην προεδρία της Βουλής και την θέση της δεν λάβουν ένας εκ των Δημήτρη Βίτσα ή Αλέξη Μητρόπουλου, αλλά ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Νίκος Βούτσης.
Για τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων προορίζεται ο Σάββας Ρομπόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ