}

27 Ιουλίου, 2015

Η Τουρκία φοβάται σχέδιο διχοτόμησής της και ζήτησε σύγκλυση του ΝΑΤΟ


Η Τουρκία φοβάται σχέδιο διχοτόμησής της και ζήτησε σύγκλυση του ΝΑΤΟΟι πρεσβευτές των 28 κρατών μελών του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν εκτάκτως την Τρίτη έπειτα από αίτημα της Τουρκίας προκειμένου να διαβουλευτούν σχετικά με την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Άγκυρας, από τη μία, και των Κούρδων ανταρτών και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από την άλλη, ανακοίνωσε σήμερα το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο με δελτίο Τύπου.

Η Τουρκία «ζήτησε αυτή τη συνάντηση δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης μετά τις ειδεχθείς τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών και προκειμένου να ενημερώσει τους Συμμάχους της για τα μέτρα που θα λάβει» διευκρινίζεται στο δελτίο Τύπου.
«Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς την Τουρκία» προστίθεται.
Η Άγκυρα επικαλέστηκε το άρθρο 4 της Συνθήκης του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, που επιτρέπει σε ένα εκ των μελών του να ζητήσει τη διεξαγωγή διαβουλεύσεων όταν εκτιμά «ότι μία απειλή υφίσταται σε βάρος της εδαφικής του ακεραιότητας, της πολιτικής του ανεξαρτησίας ή της ασφάλειάς του» σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Με άλλα λόγια η Τουρκία φοβάται ότι απειλείται η εδαφική της ακεραιότητα από την κουρδική αντίσταση και προσπαθεί να εμπλέξει το ΝΑΤΟ στις δικές της περιπέτειες.
Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία αν και χώρα σύμμαχος του ΝΑΤΟ, εξόπλισε και υποστήριξε με κάθε τρόπο τόσο την Αλ Νούσρα, δηλαδή την Αλ Κάιντα, όσο και το Ισλαμικό Κράτος. Τώρα «παριστάνει» ότι πολεμά το Ισλαμικό Κράτος αν και στόχος της είναι η εξολόθρευση των Κούρδων.
Των ίδιων Κούρδων που αποτελούν τη μόνη δύναμη στη Μέση Ανατολή που μάχεται νικηφόρα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και θεωρούνται σύμμαχοι των ΗΠΑ στα πεδία μαχών της Συρίας και του Ιράκ.
Θέλει μεγάλη προσοχή τι προσπαθεί να πετύχει η Τουρκία στο ΝΑΤΟ επικαλούμενη το άρθρο 4. Και θέλει μεγάλη προσοχή γιατί από όλους τους συμμάχους, μόνο εμείς οι Έλληνες έχουμε το… προνόμιο να συνορεύουμε εκτενώς με αυτή την «εκπληκτική» σύμμαχο.ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ